Тодор Батков: Брутално намаляване на заплатите трябва да има в „Левски“

„Чувам, че са от 10 000 лв. до 30 000 евро на месец“, добави Батков

Брутално намаляване на заплатите трябва да има в „Левски“, не е нормално при тази продукция на терена – чувам, че Левски е втори по ниво на заплати, които са от 10 000 лева до 30 000 евро на месец. Така са договорени индивидуално.

Това заяви в сутрешния блок на NOVA бившият собственик на Левски адвокат Тодор Батков за задачите пред новите собственици на синия клуб – Наско Сираков (51%) и Константин Папазов (35%).

„Тези неща трябва да се пресекат, това, което видях на терена, не отговаря на подобни суми“, убеден е Батков.

По думите му клуб като Левски, който има най-много привърженици в страната, „спокойно може да мине без управление тип „бащица“. „Хубавото през тези няколко месеца е, че привържениците на Левски показаха, че са в състояние да извадят и от малкото си пари, за да помогнат“, припомни за дарителските кампании Батков.

Той посочи и варианта, предложен от друг бивш успешен президент – Томас Лафчис: набиране на средства чрез членски карти. „Спокойно може 100 000 души да плащат 50 или 70 лева годишно за членска карта“, каза Батков, което, по горните изчисления, може да носи над 5 млн. лв. На година в касите на клуба.

Другите източници на финансиране, освен от договори с рекламодатели и спонсори, според Батков, са даренията и емисия на капитал.

Адвокат Батков смята, че във финансов план най-належащи са дълговете към НАП – около 4 млн. лева, и други 2,5 млн. лева, дължими към футболисти, агенти и др.

Подобни статии

Спринтьорка от Беларус отказа да напусне Токио и поиска убежище

Кристина Тимановска помоли МОК за помощ Спринтьорка от Беларус Кристина Тимановска отказа да...

Още в катергорията

Спринтьорка от Беларус отказа да напусне Токио и поиска убежище

Кристина Тимановска помоли МОК за помощ Спринтьорка от Беларус Кристина Тимановска...

Стойка Кръстева с медал от Олимпиадата в Токио

Стойка Кръстева осигури втори медал за България от олимпийските...

Даниел Асенов загуби от европейския шампион

Надеждата на България за медал в мъжкия бокс на...