Тръмп: Свидетели сме на обрат в американската история

За протестите Тръмп отново призова губернаторите да изпратят Националната гвардия, а в изявлението си спомена и починалия при арест афроамериканец Джордж Флойд

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че страната е преминала през най-лошото от пандемията и американската икономика е започнала да се отърсва от кризата, предизвикана от Covid-19. В изявлението си американският президент коментира новите данни, показали, че са създадени 2 милиона и половина нови работни места през май, предаде БНР.

Департаментът на труда в САЩ отчете неочакван спад в безработицата за миналия месец – от 14,7 на сто през април, тя е намаляла на 13,3 през май.

Winbet – на един клик разстояние! (18+)

„Смачкахме всички очаквания за размера на безработицата – прогнозата бе за над 20%, вместо това тя спадна до малко над 13 на сто. Днес, ако се замислите, е може би най-великият обрат в американската история, но няма да спре дотук – обратът ще продължи“, изтъкна американският държавен глава.

Според Тръмп икономиката ще си върне бързо растежа. Той обеща да фокусира ресурсите за защита от коронавируса на населението, което е в най-висок риск.

За протестите Тръмп отново призова губернаторите да изпратят Националната гвардия, а в изявлението си спомена и починалия при арест афроамериканец Джордж Флойд:

„Всички видяхме какво стана миналата седмица и не можем да позволим повече това. Надявам се, че Джордж ни от гледа отгоре и си казва, че големи неща се случват в тази страна. Това е голям ден за него и за всички нас, за равноправието – това е , което нашата Конституция изисква и всичко, което е нашата държава“.

Споменаването на Джордж Флойд предизвика остър коментар от Джо Байдън, който спечели вече достатъчно делегати, за да бъде номиниран за кандидат-президент от Демократическата партия. По думите на Байдън, коментарите на Тръмп са достойни за презрение.

От предизборния щаб на Тръмп уточниха, че президентът е говорел за националния диалог след смъртта на Флойд и убеждението, че всички трябва да са равни пред закона.

Подобни статии

Унгария и „Газпром“ подписват нов дългосрочен договор за доставка на природен газ

Унгарският външен министър Петер Сиярто и ръководителят на руския газов гигант...

Още в катергорията

Унгария и „Газпром“ подписват нов дългосрочен договор за доставка на природен газ

Унгарският външен министър Петер Сиярто и ръководителят на руския...

Мощно земетресение разтърси о. Крит

6.5 по Рихтер Силно земетресение разтърси остров Крит в Гърция....

Германия е изправена пред продължителни преговори за кабинет

Социалдемократическата партия в Германия печели парламентарните избори с 25,7...