WhatsApp предупреди за опити за измама през приложението

За да влязат в акаунта на новото устройство, потребителите на WhatsApp трябва да въведат специален код, който получават чрез SMS

Предупреждение към потребителите на услугата за съобщения на WhatsApp. Нова схема за измама дава достъп на измамници до акаунтите на потребителите, пише „Форбс“, предава БГНЕС, цитирано от DarikNews.

Кражбата на профили е възможна заради обвързване на телефонния номер с приложението и съответното потвърждаване със SMS.

Winbet – истинската тръпка от победата! (18+)

За да влязат в акаунта на новото устройство, потребителите на WhatsApp трябва да въведат специален код, който получават чрез SMS. Точно от това се възползват измамниците. Те пишат на потенциалната жертва съобщение, което гласи: „Моите SMS-и не работят, така че не мога да получа кода от WhatsApp. Помолих да изпратя парола до вашия номер, моля, препратете ми я.“

Кодът, дошъл на телефона на жертвата, е необходим, за да влезе тя в собствения си WhatsApp. Ако човек препрати данните от SMS, измамниците получават достъп до неговия акаунт.

Освен това, друга схема за измама е създаване на акаунти, които се твърди, че са на представители на WhatsApp. Те настояват потребителите да им изпращат данните за вход в акаунтите си на лично съобщение. Заради това се наложи WhatsApp да напомни, че никога не иска от потребителите да изпращат на някого лични данни или кодове за потвърждение.

В края на април WhatsApp представи нова функция. Поради нарастващата популярност на груповите разговори по време на пандемията от коронавирус, компанията реши да удвои максималния брой участници: от четири на осем.

Подобни статии

Най-мощният Land Rover Defender получава двигател от BMW

Версията SVR ще развива мощност от над 600 конски сили В началото...

Още в катергорията

Най-мощният Land Rover Defender получава двигател от BMW

Версията SVR ще развива мощност от над 600 конски...

Google работи над приложение за по-лесно преминаване от iOS към Android

От Apple вече разполагат с подобна функция Поглед във файловете на Google...

Фейсбук с голям фонд за инфлуенсъри

Компанията Фейсбук обяви решение да основе фонд за инфлуенсъри, съобщи Вашингтон...