За последните два дни връчиха глоби за над 100 хил. лв. на ГКПП „Дунав мост“

„Става дума за шофьори, които имат връчени преди време глоби, но не са пожелали да ги платят досега“, каза главеният инспектор Михаил Манов

За последните два дни на ГКПП „Дунав мост“, чрез системата за административнонаказателна дейност, на шофьори са връчени 748 глоби на обща стойност 104 450 лева. Това съобщи началникът на сектор „Пътна полиция“ в Русе главен инспектор Михаил Манов, цитиран от БТА.

Той обясни, че през ПОС-терминал на граничния пункт са били платени 256 глоби на стойност 17 920 лева. Съставени са 16 акта.

Манов каза, че на водачи на превозни средства са издадени 21 заповеди за принудителна административна мярка. Той обясни, че става дума за шофьори, които имат връчени преди време глоби, но не са пожелали да ги платят досега. На тях са им отнети шофьорските книжки.

Част от издадените заповеди са свързани с неправоспособни водачи, както и такива, които са лишени от правото да управляват превозно средство. В някои от случаите на „Дунав мост“ се явили с автомобили с прекратена регистрация.

Директорът на „Гранична полиция“ в Русе комисар Димитър Чорбаджиев обясни, че въведената системата не забавя преминаващите през пункта превозни средства.

Шофьорите, които се явят на „Дунав мост“, се проверят за неплатени глоби. Ако системата покаже, че водачът има регистрирани нарушения, той се насочва към друго гише, на което работят служители на „Пътна полиция“.

Там шофьорът получава съответния фиш, за който досега не е знаел. А ако има влязла в сила глоба, може да я плати чрез ПОС-терминал.

Подобни статии

НАЦИОНАЛНА ТРАГЕДИЯ! Киро скимти пред Митрофанова, моли тя да оттегли нотата си. Този не знае къде се намира!

След като публикувахме нотата, която руският посланик Еленеора Митрофанова е изпратила...

Още в катергорията