Задълженията на “Левски” към НАП се увеличават

„Левски“ вече постигна споразумение с Националната агенция по приходите за разсрочено плащане на задълженията, които обаче са се увеличили в последните три месеца.

„Дневник“ съобщава, че „сините“ вече дължат на НАП над 5 милиона лева, като 4.4 милиона от тях са по вече постигнатата договорка, а 714 хиляди лева са текущи задължения, натрупани в последните три месеца.

Именно въпросните над 700 хиляди лева притесняват ръководството на клуба, че споразумението с агенцията може да бъде прекратено. Заради липсата на средства през последните три месеца не са плащани осигуровки и данъци.

Winbet – на един клик разстояние! (18+)

Месечната вноска, която е част от разбирателството с НАП, възлиза на 143 хиляди лева. Лошата финансова ситуация и липсата на стабилност обаче са довели до натрупването на нови задължения.

Ако договорените вноски или текущите задължения не се погасяват, то действително съществува опасност споразумението между клуба и агенцията да бъде прекратено.

От „Левски“ са в постоянна комуникация с НАП и търсят решение на тежката ситуация, а един от вариантите е увеличаването на месечната вноска.

Миналата седмица новият мажоритарен акционер на клуба – легендата Наско Сираков разкри, че общите финансови задължения на столичния тим са около 24 милиона лева.

Подобни статии

Джокович кацна в Белград, но дори не помаха на феновете си

"Ти си нашия шампион, Новаче", крещяха екзалтираните почитателите на тенисиста Сръбската тенис...

Още в катергорията

Джокович кацна в Белград, но дори не помаха на феновете си

"Ти си нашия шампион, Новаче", крещяха екзалтираните почитателите на...

В Сърбия посрещат Джокович като национален герой

Новак ще пристигне в Белград около 13,10 часа българско...

Реал Мадрид спечели Суперкупата на Испания (ВИДЕО)

"Белият балет" победи Атлетик Билбао с 2:0 във финала,...