Задържаха 23-годишен, издирван с Европейска заповед за арест от Италия

Престъплението, за което съдът в Лоди издирва българина, се наказва с лишаване от свобода от 2 до 8 години и по българския Наказателен кодекс

23-годишен мъж е задържан от полицията в Шумен за 72 часа. Той е издирван с Европейска заповед за арест, издадена от съда в италианския град Лоди за кражба и неправомерно използване на чужда кредитна карта. След ареста му се оказало, че 23-годишният мъж е съдебен заседател, за което незабавно прокуратурата е уведомила ръководството на съда.

Престъплението, за което съдът в Лоди издирва българина, се наказва с лишаване от свобода от 2 до 8 години и по българския Наказателен кодекс. Окръжната прокуратура в Шумен ще внесе искане в съда за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на мъжа до предаването му на италианските съдебни власти.

Winbet – на един клик разстояние! (18+)

С Европейска заповед за арест съдът в Лоди издирва за същото престъпление и 40-годишна жена. Тя също е задържана от Окръжната прокуратура в Шумен до 72 часа и ще се иска постоянен арест и за нея до предаването й на властите в Италия.

40-годишната жена е осъждана три пъти в България за кражба на дебитна карта и теглене на пари от нея, както и за джебчийска кражба.

Източник: DarikNews

Подобни статии

Рекордни нарушения по баловете

Тази година са засечени рекорден брой нарушители по време на баловете....

Още в катергорията

Рекордни нарушения по баловете

Тази година са засечени рекорден брой нарушители по време...

Част от кокаина на Шевкена се оказа … хума

Част от дрогата, открита при обиска в дома на...