Жаблянов събирал подписи за Гергов, “подписалите” не знаят!

Депутати фигуриращи в подписката на ПГ на БСП за България категорично отричат да са дали подкрепа

Статия в пловдивският вестник „Марица” със заглавие „БСП без Гергов, когато той реши” постави депутатите от БСП в неловка ситуация. Оказа се, че подписката, която е събирана за промени в Правилника на групата е имала съвсем различна цел и самият Гергов я назовава. Изданието пише: „Готви се /Гергов –б.р./ за нови битки на политическия терен и вярва, че каузата му си струва. Доволен е, че има голяма подкрепа в редиците на социалистите.

Последната получи от половината депутати на БСП, които реагираха остро след скандално интервю на говорителя на социалистите Александър Симов. В него бившият журналист нападна открито враговете на Корнелия Нинов, сред които Георги Гергов и пловдивските социалисти.

В резултат 41 от 79 червени депутати внесоха подписка за промяна в устава, според която да може и народните представители да предлагат промени в ръководството.”  Интересен е фактът, че въпросните народни представители не знаят, че са внесли подписка за промяна на „устава” както твърди Гергов. А някой от тях дори твърдят, че не са подкрепяли изобщо тази подписка.

Излезе, че инициаторът на подписката, който според „Марица” е Валери Жаблянов е събирал подписи в подкрепа на пловдивския олигарх Георги Гергов, който пък доби такова самочувствие, че заяви: „ще си тръгна от БСП, когато вече няма какво да дам на БСП. Ще стане, когато аз реша, а не защото Корнелия Нинова или някой друг ми казва да се махам.”

Остават въпросите.

За какво са се подписали тези 41 народни представители?

За промяна на Правилник, за промяна на Устав ли за подкрепа на Георги Гергов?

Остава открит и въпросът, кой от депутатите е подписал тази подписка реално и за какво е била тя след като депутати твърдят, че не са подкрепяли нищо такова.

Времето ще покаже.

Подобни статии

БХРА: Зимният сезон приключва, ако забранят влизането на чужденци от страни в червена зона извън ЕС

Проекто заповедта засяга основни пазари за зимния ни туризъм като Сърбия,...

Още в катергорията

Директори настояват за извънредна ваканция за учениците

Председателят на Съюза на работодателите в системата на образованието...