Зловещата истина за Доспат! Дават по 1800 лв. кеш, за да пишат хората болни от коронавирус?

Коронавирусът се оказа чиста проба далавера за овластените от хунтата

Narod.bg разкри, че новата печатница за пари с логото на Covid-19 е в Доспат. Оказа се, че в родопския град предлагат 1800 лева, за да пишат хората болни от коронавирус!

Потвърждение за измамата дойде и от поста на Стефан Илевски. Ето какво разказа възмутеният българин:

Чуйте истината за Доспат. Преди около час, притеснен от новините за коронавируса, се обадих на мой състудент и голям приятел от Доспат, който е тестван за вируса днес в една от фирмите. Предавам буквално неговите думи:

Предлагат ти 1800 лева кеш, за да те изкарват болен от коронавирус. Стоиш си 14 дена в къщи под карантина, водят те на работа през това време и си получаваш заплатата. Няколко от работниците сами изявявали желание да бъдат записани, за да вземат някакви пари. Дори в Доспат се носела мълвата, че кметът има сериозни връзки, за да изкара цял Доспат заразен.

Не разбирате ли, че обикновено за такива масови „зарази“ се подбират фирми от по-бедни региони с по-податливи и мълчаливи хора?!

Според официалните данни 15 нови болни са регистрирани в Сърница вчера от изследвани 59 проби. Възрастовата граница е от 11 до 82 години, съобщи директорът на РЗИ – Пазарджик, д-р Фани Попова. 30 нови болни са установени в Доспат и Барутин.

Според нея трябва да се направи задълбочено проучване, за да стане ясно откъде е тръгнала заразата с коронавирус. В цеха в Доспат, където работят първите заболели жени, се спазват всички епидемични мерки, каза пред Нова д-р Попова. Очаква се днес да бъдат направени още 10 проби, с което се слага край на тестването на контактните лица.

„Хората в Сърница са доста дисциплинирани. Те вече приеха заплахата като такава. Предприети са много мерки от страна на общинската администрация. На заседание на областния оперативен щаб ще се вземат някакви решения, но до затваряне на Сърница няма да се стигне”, обясни д-р Попова. Тя отново призова туристите да ограничат посещенията в този район.

Подобни статии

Още в катергорията

Социалисти на Корнелия Нинова лапват почивна база в Кранево

Червени тарикати са напът да реализират криминална врътка, с...

Антикорупционната комисия даде на данъчните бившия кмет на Благоевград Атанас Камбитов

Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) е изпратила уведомление до Националната агенция...