Австрийски здравен шеф: Всеки втори в България е с коронавирус

Всеки втори човек в Косово и България е заразен с коронавирус. Това заяви Франц Алербергер, директор на Австрийската агенция за здраве и безопасност на храните (AGES), цитиран от БГНЕС.

Официалната статистика от Балканите не отговаря на истината „и реалните числа са около десет пъти по-високи“, подчертава той в интервю за австрийския седмичник „Профил“.

Според данните на „Complexity Science Huba“ (CSH) във Виена, малко под 10 400 са регистрирани в България, 45 000 в Румъния, 23 700 в Сърбия, повече от 10 000 в Северна Македония и Босна и Херцеговина, 7 100 в Косово, 4 800 в Албания и 2800 в Черна гора.

Winbet – удвои тръпката от играта! (18+)

БГНЕС припомня, че вчера Австрия въведе нови изисквания за български граждани, пътуващи от България за Австрия, както и граждани на Европейския съюз, пристигащи от България.

При влизане в Австрия от 00:00 часа на 27 юли те трябва да представят сертификат за отрицателен ПСР-тест за коронавирус, не по-стар от 3 дни преди пристигането в страната, както и медицинско удостоверение по образец на немски или английски език.

Подобни статии

Красимир Дачев: До края на годината токът ще достигне цена от 500 лв

Той прогнозира, че до края на годината токът ще достигне цена...

Още в катергорията

Вацев: Всяко следващо правителство ще следва трите цели на САЩ

В българските политически драми има засилен американски интерес, заяви...

Корнелия Нинова: Какво означава „Продължаваме промяната“, промяната не е започвала

БСП връща доверие. Ще продължим да бъдем диалогични, коментира...