Бой в тайванския парламент – опозиция и управляващи разменят крошета (СНИМКИ)

Депутатите от опозицията се сблъскаха с членове на управляващата Демократична прогресивна партия

Законодатели от основната опозиционна партия в Тайван днес отново завзеха сградата на парламента, след като се сбиха със своите колеги от управляващата партия, за да влязат в нея, предава БГНЕС, цитирано от Dariknews.

Опозиционната Китайска националистическа партия (КМТ) отново протестира срещу номинирането на Чен Чу, близък помощник на президента Цай Инуън, за ръководител на надзорен орган, според съобщения на британските медии.

Депутатите от опозицията се сблъскаха с членове на управляващата Демократична прогресивна партия относно стъпките на парламента, като в крайна сметка влязоха в залата и завзеха трибуната в опит да предотвратят сесия за назначаването на Чен.

Тайван е известен с честите сбивания в парламента, а през 2014 г. стотици студенти бяха в сградата седмици наред по време на протест, известен като „Движението Слънчоглед“.

Чен Чу е прекарал шест години в затвора по време на политическата си кариера, след като е бил арестуван през 1979 г. като един от най-изтъкнатите дисиденти в „инцидента в Гаосюн“, известен още като „инцидентът Формоза“.

Подобни статии

В Германия се готвят за недостиг на газ, призоваха хората да пестят енергия

Опасявайки се, че Русия може да спре доставките на природен газ, ръководителят...

Още в катергорията