Борисов след разпита: Бобоков е почтен бизнесмен, познавам го от 10 години

Премиерът уточни, че е комуникирал с Пламен Бобоков във връзка с либийския кораб БАДР, който е задържан в наши териториални води

Познавам се с Пламен Бобоков над 10 години и винаги съм смятал, че е почтен бизнесмен, заяви на излизане от спецпрокуратурата премиерът Бойко Борисов. Разпитът му продължи около 30 минути.

Министър-председателят обясни, че е оказвал съдействие на бизнесмена зад граница. „Винаги съм смятал, че трябва да се подпомага бизнесът зад граница“.

Борисов вметна, че „за да се угоди на президента Радев, прокуратурата прави публични събития“, коментира той. Попитан какво има предвид, Борисов припомни, че президентът казал, че има двоен режим и се огласяват разпитите само на неговия секретар Пламен Узунов.

Сега всички са доволни, добави Борисов.

Той уточни, че е комуникирал с Бобоков във връзка с либийския кораб БАДР, който е задържан в наши териториални води. Корабът няколко пъти си е сменял флага и собствеността, припомни премиерът. В момента плавателният съд е охранявам от гранична полиция.

Междувременно на разпит в спецсъда пристигна Росен Даскалов – бивш общински координатор на ГЕРБ в Русе. Очаква се след него да дойде и депутатът Пламен Нунев от управляващата партия.

СНИМКИ: Агнес Методиева

Източник: Lupa.bg

Подобни статии

Васил Димитров от „Евролаб“ ще сезира прокуратурата, след като депутат от ПП заговори за подкуп и контрабанда

Ескалира напрежението около лабораторията на ГКПП „Капитан Андреево“, след като правителството...

Още в катергорията

Доц. Мангъров: Това вече го играхме! Маймунска шарка никога не е била особено опасна инфекция!

Материал за размисъл: По повод плашещите изказвания на някои изтъкнати...