Борисов забранил на ГЕРБ каквито и да било протести, митинги и улични акции

Изказването на Борисов идва в отговор на въпрос дали младежи от партийния актив стягат контрапротест около държавната вила в столичния квартал „Бояна“, в която живее министър-председателят

Премиерът Бойко Борисов е забранил на младежките структури на ГЕРБ провеждането на каквито и да било протести, митинги и улични акции, съобщи „24 часа„, позовавайки се на партийната централа.

Изказването на Борисов идва в отговор на въпрос дали младежи от партийния актив стягат контрапротест около държавната вила в столичния квартал „Бояна“, в която живее министър-председателят.

За тази вечер блокада на вилата подготвяли активисти на БОЕЦ, „Да, България“ и ДСБ. Младежи от ГЕРБ също имали организация, така че да посрещнат антиправителствения протест. За да се избегнат всякакви сцени, които наподобяват сблъсъка на хората на Христо Иванов с активисти на ДПС на Росенец обаче министър-председателят наредил на активистите си да си останат по домовете.

„Няма да участваме в никакъв вид улично противопоставяне“, заявяват от партията, цитирани от изданието.

Дори по улиците да има хора, които се представят като хора на партията, това със сигурност не са членове, обясняват още от ГЕРБ.

Те били сигурни, че младежите щели да послушат Борисов и няма да организират улични акции.

Очаква се младежката организация на „Да, България!“ и Национален младежки клуб към ДСБ да съберат граждани пред правителствената вила „Секвоя“ в квартал Бояна на протест днес.

„Изглежда, че по време на ваканцията си главният прокурор е забравил за шкафчето на Бойко Борисов в държавната вила „Секвоя“ и за изтеклите записи. Проверката от „отговорните институции“, ако изобщо я има, се точи по-тромаво от мач на ветераните на Витоша Бистрица. Ето защо решихме да напомним за всичко това на прокуратурата, като отидем на местопрестъплението.“ – се казва в описанието на събитието във „фейсбук“.

Младежите от „Да, България“ и ДСБ не планират щурмуване на вила “Секвоя”, съобщи БНР. Протестното събитие, което организират тази вечер от 18.30 ч. пред държавната вила на премиера Бойко Борисов, ще премине мирно, това е заявката, която дадоха организаторите.

Локацията, на която са избрали да проведат акцията си, е небезизвестната вила, която е позната от изтеклите снимки и видеозаписи на премиера. Очакванията на младежките политически организации са самият Борисов да присъства и да отговори на въпросите им.

“Събитието е под надслов “Масов следствен експеримент”. Планираме там да се съберем, за да влезем в една доста нетипична за гражданите роля – ролята на следователи и прокурори. Идеята е, че от месец и половина скандалът около служебният дом на премиера не е разследван изобщо от прокуратурата”, казва Стоян Ангелов – част от младежката организация на „Да, България“.

Подобни статии

Времето – 16 август 2022 г.

Днес преди обяд ще бъде предимно слънчево  Около и след обяд ще...

Още в катергорията

Времето – 16 август 2022 г.

Днес преди обяд ще бъде предимно слънчево  Около и след...

Петър Витанов: С 15% България ще намали потреблението на газ

Европейският съюз не само регистрира кризите, но и дава...

Нинова отзовала Любка Качакова като търговски представител в Лос Анджелис

Бившият зам.-министър в две правителства - на Симеон Сакскобургготски...