Буруджиева: “Отровното трио” ни връща към Аушвиц и Народния съд

„На протеста виждаме хора с усмивки, които са се върнали от чужбина. За първи път имаме граждански протести, които партиите не могат да овладеят и се страхуват да опитват. Те само призовават хората да протестират. Има едно основно трио, което е с ясно изразени политически искания. Прочетох, че то иска да задържаме всеки, който извършва престъпление, включително и главния прокурор. Това вече ни връща към едни времена на Аушвиц и на Народен съд“.

Това заяви пред БНТ политологът Татяна Буруджиева.

„Възможно е г-н Гешев да подаде оставка. Започна един спор за една от властите. Аз съм убедена, че тя ще защити главния прокурор. Всички искаха модела „Кьовеши“. Ето, станахме Румъния. Иван Гешев е като г-жа Кьовеши, която стана прокурор на европейско ниво. Разговора за борбата с корупцията се води 30 години, но това няма да се случи със смяната на хора, а с промяна в законите“, каза още Буруджиева.

„ДПС е конструктивна опозиция или незаобиколим фактор до тогава, докато не ѝ се нарушат интересите. Аз уважавам гласуванията на ДПС, които са в подкрепа на вота на недоверие, но спрямо изграждането на политиката, партията гласува с правителството. ДПС има кадри навсякъде“, коментира политологът.

Подобни статии

Калоян Методиев: Ситуацията е 50:50 относно редовно или служебно правителство ще имаме

„Златната акция“ в момента е в ръцете на Слави Трифонов, смята...

Още в катергорията

Румен Радев: Няма да бавя връчването на първия мандат

Нека изчакаме да бъде публикуван състава на Народното събрание...