Депутат от ДПС: Имаше още няколко опита за покушение срещу Доган!

„Имаше няколко опита за покушение срещу почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Опитът не е само един – този от 2013 г., каза депутатът Ерджан Ебатин пред Би Ти Ви. – Имало опит да бъде застреля с калашник на излизане от сараите в „Бояна“ и оръжието е открито от НСО“, обясни той, но не даде повече подробности.

Публично известният опит за атентат срещу Доган бе по време на конгрес на партията. Стрелецът бе заловен от самите активисти на ДПС, а в последствие се доказа, че оръжието не е било годно.

По думите на Ебатин всъщност покушението е било организирано по друг начин – човек от публиката е трябвало да стреля срещу Доган наистина. Също по думите му и това оръжие е открито.

Затова почетният председател на ДПС бил охраняван през всичките тези години не по негово желание и воля, напротив – не му е било никак приятно да бъде под охрана. Охраняването на живота му обаче е въпрос на национална сигурност и охрана на националния суверенитет. Не става въпрос за живота на господин Доган, а за вота на 500 000 български избиратели, обясни Ебатин, потвърждавайки, че именно от Ахмед Доган зависи техния вот.

„Решението за охрана е всъщност охрана на вота им“, посочи два пъти Ерджан Ебатин.

Ахмен Доган не може да остане без охрана, затова и явно ще се предприемат други мерки.

Иначе на „Росенец“ всичко е спокойно, депутатът е бил вчера там, на плажа. По принцип към този плаж няма никакъв интерес, а акцията на Христо Иванов и сподвижници е била нарочна провокация, отново към личността на Ахмед Доган.

Интересът към плажа е само заради личността на Доган в близост, а Христо Иванов като един съвременен Христо Ботев освобождава българска територия, коментира Ебатин и обясни, че десните в лицето на Демократична България винаги подхождат така – с личностни нападки. Това обаче показва, че нямат аргументи.

„Не може да се атакува персонално – това означава липса на аргументи“, заяви Ебатин и попита защо не атакуват ДПС за политика им на евроатлантическа ориентация на страната, която подкрепят последователно в продължение на повече от две десетилетия.

Тези атаки на личностно ниво обаче приключват бързо и както стратегията на „Да, България“ е такава, така и съдбата на дясното политическо пространство е такова – разпад, тълкува Ерджан Ебатин и изрази съжаление, че българският политически модел и стигнал до ниво на личностни нападки.

Стратегията на „Да, България“ е да уплашат Бойко Борисов, защото знаят че той реагира бързо, но според Ебатин един премиер би трябвало да държи за отбора си.

На парламентарно ниво кабинетът ще оцелее. Това са очакванията на Ерджан Ебатин за следващата седмица. Той не смята обаче, че този кабинет ще продължи да съществува, но идеята за промяна ще дойде от самата управляваща коалиция.

ДПС ще подкрепи вота на недоверие, както е правело през всичките години – гласувало е против това управление, което е позиция още от самото начало.

„Погледнете колко депутати от ДПС гласуват за вот на недоверие, строяват ни поименно да гласуваме. Ние сме от първия ден против тази коалиция и този кабинет“, заяви Ерджан Ебатин.

Депутатът от ДПС коментира е назоваването на колегата си Делян Пеевски като „Шиши“ от самия премиер: „Това е уличен език, който не подхожда на нито един държавник“.

Ебатин обаче недоумява за какво се обвинява Делян Пеевски – за това че е добър бизнесмен и развива бизнес и
в други държави, освен България. Като пример Ебатин посочи Китай и Дубай.

Добрият нюх за бизнес е качество за уважение и не може един човек да бъде обвиняван за това.

Заради тези си качества, той ще работи с всеки един кабинет, убеден е Ерджан Ебатин.

Подобни статии

Йотова: Честит празник на всички, които изгарят невежеството

Вицепрезидентът припомня думите на Паисий Хилендарски, че българите по-рано от всички...

Още в катергорията

Йотова: Честит празник на всички, които изгарят невежеството

Вицепрезидентът припомня думите на Паисий Хилендарски, че българите по-рано...

Промени в движението в София в празничния ден

Няма да има платено паркиране в „синя“ и „зелена“...