Две фалшиви новини в сайта на „24 часа“ за коронавирус в правителството

Премиерът Бойко Борисов не е под карантина заради коронавирус, а началникът на кабинета му Деница Желева не е с COVID-19. Двете фалшиви новини се появиха в „24 часа“, като от там се позоваха на информация от ВМА.

Оказа се, че от ВМА подобна информация не е излизала. „Труд“ се свърза с ген. Венцислав Мутафчийски, който заяви: „Обърнете се към Министерския съвет“. Така шефът на ВМА опроверга „24 часа“.

Според източници от „Дондуков“ 1 информацията е тръгнала неофициално от пресслужбата на правителството.

„Труд“ научи, че вчерашната проба на Деница Желева е била невалидна, а днес началникът на кабинета чака резултат от втори тест.

От Министерския съвет преди малко съобщиха следното:

При направените тестове на всички служители на администрацията на Министерския съвет и на членовете на политическия кабинет на министър-председателя, началникът на политическия кабинет на премиера Деница Желева е дала положителен резултат вчера следобед. Съгласно протокола на Столичната регионална здравна инспекция всички контактни лица са тествани и карантинирани тази сутрин до излизане на резултатите от пробите. На Деница Желева е направен втори тест. Министър-председателят Бойко Борисов също е тестван тази сутрин, както и членовете на екипа му. Правителствената информационна служба ще информира за повторната проба на началника на кабинета на премиера и за резултатите от теста на министър-председателя Борисов.

Подобни статии

Цветозар Томов: В деня на изборите ще има опити за саботаж

В деня на изборите ще има опити за саботаж, доколкото виждам...

Още в катергорията