Facebook Messenger добавя споделяне на екрана за iPhone и Android – ето как става

Чат платформата на Facebook – Messenger вече предлага функция за споделяне на екрана за мобилни устройства на iOS и Android, разширявайки възможностите на своите видео разговори.

Това цели да подпомогне хората, които все още се социализират или работят от вкъщи поради коронавирусната пандемия. Добавянето на функция за споделяне на екрана както към видео разговорите в Messenger, така и към новото приложения за видео чат на Facebook – Messenger Rooms, позволява на технологичния гигант да се конкурира по-добре с популярни платформи като Zoom, Skype, Google Meet и Microsoft Teams. Това предаде CNET.

Новата функция ви позволява да споделяте екрана си във видео разговори с до 8 души при Messenger и до 16 души при Messenger Rooms. Тя се поддържа и през уеб браузър или десктоп приложение. Споделянето на екрана с до 50 участници – настоящият максимум в Messenger Rooms, предстои скоро, според публикация на Facebook.

„Функцията ви позволява да разглеждате снимките си, да сърфирате в социалните медии или да пазарувате заедно онлайн с приятели по-лесно от преди“, обясняват от компанията.

Споделянето на екрана вече е достъпно глобално в най-новите версии на Messenger за Android и iOS, десктоп приложения и уеб браузъри.

Как да споделим екрана на смартфона си чрез Messenger?

1.Отоворете приложението Messenger на своя смартфон

2.Стартирайте видео обаждане

3.Плъзнете нагоре лентата с инструменти, която се намира отдолу – при бутоните за затваряне и изключване на микрофона

4.От разширените опции натиснете „Share your screen“

Интерфейсът за видео чат ще се премести в горния десен ъгъл на телефона ви, така че все още ще можете да виждате приятелите си, докато им показвате какво има на вашия екран.

Източник: Факти

Подобни статии

Huawei пуска автомобил до края на годината

Cлeд кaтo вeчe ви cъoбщихмe, чe Аpplе и Xiаоmi нaй-вeрoятнo щe...

Още в катергорията

Huawei пуска автомобил до края на годината

Cлeд кaтo вeчe ви cъoбщихмe, чe Аpplе и Xiаоmi...

Facebook плаща 650 млн. долара по извънсъдебно споразумение за защита на лични данни

Федерален съдия в САЩ одобри извънсъдебно споразумение за 650...

Suzuki щe рaбoти cъвмecтнo c Tоyоtа

Cлeд кaтo Suzuki чecтвa cтo гoдишнинaтa cи прeз изминaлaтa...