Гърневски: Това е пълзящ преврат!

„Налице е консолидиран опит за преврат“, подчерта депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски

В момента става това, което още преди две години си позволих да напиша и което тогава се прие многозначно – в България се правят опити за пълзящ преврат срещу българското правителство. Сега вече смея да твърдя, че е налице консолидиран опит за преврат, подчерта депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски.

По думите му, участниците във всички протести в цялата страна на петия ден в цялата страна не надхвърлят повече от 2 500 човека. В тях са най-вече представители на партиите, които се обединяват в консолидиран фронт срещу ГЕРБ. Сред тях са и маргинални леви, и десни, Мая Манолова, представители на проруска партия от Варна, микс от невъзможни идеи за взаимно съществуване.

Сред причините за това депутатът  определи, че Правителството на ГЕРБ и партньорите му в управлението Обединени патриоти, изпълняват програмата си, с която са спечелили изборите.

„Три пъти по-висок БВП за страната към края на тази година, в сравнение  с 2014, когато управляваше БСП с Орешарски. Три пъти по-високи доходи и заплати, както и разходи за социални дейности. Стабилна е и фискалната политика. Всичко това е признато и от Европа, която ни прие в чакалнята на еврозоната“.

Гърневски бе категоричен, че най-после след 30 години управлението е стартирало истинската борба с корупцията и сега „бегълците“ плащат луди пари, за да свалят правителството.

Градската десница е изчезнала напълно  с разбиването на СДС и е абсурдно да оказва каквото и да е влияние в бъдещия политически живот. Управлението на ГЕРБ и действията на главния прокурор налагат европейската правова държава в България, в която няма недосегаеми и всеки трябва да си плати сметката за откраднатото от българския народ, подчерта още Гърневски.

Подобни статии

Служебният кабинет на Стефан Янев приема властта

Служебният кабинет на Стефан Янев приема властта от правителството на Бойко...

Още в катергорията

Служебният кабинет на Стефан Янев приема властта

Служебният кабинет на Стефан Янев приема властта от правителството...

Бившата правосъдна министърка Десислава Ахладова отново е съдия

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) на основание...