Гърневски: Това е пълзящ преврат!

„Налице е консолидиран опит за преврат“, подчерта депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски

В момента става това, което още преди две години си позволих да напиша и което тогава се прие многозначно – в България се правят опити за пълзящ преврат срещу българското правителство. Сега вече смея да твърдя, че е налице консолидиран опит за преврат, подчерта депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски.

По думите му, участниците във всички протести в цялата страна на петия ден в цялата страна не надхвърлят повече от 2 500 човека. В тях са най-вече представители на партиите, които се обединяват в консолидиран фронт срещу ГЕРБ. Сред тях са и маргинални леви, и десни, Мая Манолова, представители на проруска партия от Варна, микс от невъзможни идеи за взаимно съществуване.

Сред причините за това депутатът  определи, че Правителството на ГЕРБ и партньорите му в управлението Обединени патриоти, изпълняват програмата си, с която са спечелили изборите.

„Три пъти по-висок БВП за страната към края на тази година, в сравнение  с 2014, когато управляваше БСП с Орешарски. Три пъти по-високи доходи и заплати, както и разходи за социални дейности. Стабилна е и фискалната политика. Всичко това е признато и от Европа, която ни прие в чакалнята на еврозоната“.

Гърневски бе категоричен, че най-после след 30 години управлението е стартирало истинската борба с корупцията и сега „бегълците“ плащат луди пари, за да свалят правителството.

Градската десница е изчезнала напълно  с разбиването на СДС и е абсурдно да оказва каквото и да е влияние в бъдещия политически живот. Управлението на ГЕРБ и действията на главния прокурор налагат европейската правова държава в България, в която няма недосегаеми и всеки трябва да си плати сметката за откраднатото от българския народ, подчерта още Гърневски.

Подобни статии

Минчев: ИТН са тези, които не идват на коалиционни съвети, няма основание за критика

ПП не се притесняват от вот на недоверие, каза председателят на...

Още в катергорията

Бетина Жотева ще отговаря за международните контакти в прокуратурата

Доскорошната председателка на Съвета за електронни медии (СЕМ) Бетина...

Двуцифрена инфлация и още по-скъпи храни и горива през април

Годишната инфлация за април достигна 14,4%, сочат данните от...