Горанов: Нямам никакво намерение да подавам оставка!

Оставката на правителството не стои на дневен ред, заяви Владислав Горанов в Пловдив

Вицепремиерът добави, че исканият вот на недоверие, който ще внесе в Народното събрание групата на БСП, няма да успее.

„Колкото до моята оставка, тя също не стои на дневен ред. Пликове с пари не са стигали до мен. Това са коментари на обвиняем човек. Подобни твърдения са резултат на състоянието на хората, които ме обвиняват. Вотът на доверие няма да е успешен. Не сме запознати с мотивите. Левицата не е в кондиция да управлява държавата. Не сме видели нищо градивно от тях. Коректна е позицията на посолството на САЩ“, заяви Владислав Горанов, цитиран от „Марица“.

Подкрепяме проекта за изграждане на нов блок на УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив. През следващата седмица ще увеличим капитала на търговското дружество, за да може да бъде изграден новия детски комплекс.

Това заяви министърът на финансите Владислав Горанов, който  пристигна днес в Пловдив заедно с председателя на Здравната комисия на Народното събрание д-р Даниела Дариткова и  председателя на Бюджетната комисия на Парламента Менда Стоянова. В срещата участваха и областният управител на Пловдив Дани Каназирева, кметът на Пловдив Здравко  Димитров,  изпълнителният директор на УМБАЛ „Свети Георги“, началникът на Детска клиника проф. д-р Иван Иванов, лекари и специалисти.

През последните години развитието на  българската икономика и бюджета дават възможности за по-сериозни инвестиции. В този смисъл увеличението на капитала на „УМБАЛ Свети Георги“ в размер на 17 милиона лева ще дойде от фискалния резерв, заяви министърът.

Пловдив е един от най-динамично развиващите се градове у нас. За това ние като правителство и местната власт се стремим да подобряваме качеството на живота на хората. Инвестирани са значителни средства за инфраструктура, особено за връзката Пловдив-Асеновград. Отпуснахме и средства за стадионите на Ботев и Локомотив, добави Владислав Горанов.

Началникът на Детска клиника  в „УМБАЛ „Свети Георги“ Пловдив проф. д-р Иван Иванов съобщи, че на година в клиниката се лекуват над 4000 пациенти. Хоспитализират се най-тежките случаи от държавните и частните болници от Южна България.

Той запозна със състоянието  на болницата министъра на финансите Владислав Горанов.

Проф. д-р Иван Иванов добави, че инфраструктурата на Детска клиника е остаряла, не отговаря на съвременните изисквания и затруднява лечението на малките пациенти. Той представи проекта за новия комплекс.

Най-четени

ОЩЕ В КАТЕГОРИЯТА

Последни новини