Групи „бежанци” плъзнаха в горите на Странджа и по плажа на Синеморец

Докато летуват и отдъхват по морето, мигрантите изчакват свръзка за транспорт през страната ни към Западна Европа, която е тяхната дестинация
Групи „бежанци” плъзнаха отново от Турция към България през Странджа. По информация на 19 минути от мястото на събитието, една от тях е била прихваната в Синеморец – любимо морско курортно селище в крайния юг на Черноморието ни.

Каналджиите използват шума около политическите скандали със записи, снимки и есемеси, около лъжливо завишаваните бройки на новозаразените с коронавирус, и влизат необезпокоявани в родината.

Интересното е, че „бежанците” се правят на туристи, при липсата на туристи, като говорят на английски, а не на родните си езици, разказват местните хора. Обменят пари, твърда валута, за да не се издават, пазаруват. Създават имиджа на курортисти.

Те проникват през горите на Странджа, онези, които още не са изсечени от върлуващата необезпокоявано из планинския район с уникална растителност дървена маса, с която ГЕРБ не иска да се справи вече 11 години, откакто е на власт, въпреки многократните медийни аларми.

Активността е от последните 20 дни, разказват още скандализираните крайморци.

Докато летуват и отдъхват по морето, мигрантите изчакват свръзка за транспорт през страната ни към Западна Европа, която е тяхната дестинация. Както е известно, поради процъфтяването на нашата република, дори те не желаят да остават в нея, а бързат да избягат.
Причината да се стълпяват в най-южния курорт е, че на Китен има КПП, където трудно пробиват, разказват екперти от Гранична полиция.

снимка: casaverde-bg.com

Подобни статии

Осигуряват безплатна патронажна грижа за всички новородени

Вече и на здравно неосигурените жени трябва да се предоставя акушерска...

Още в катергорията

Осигуряват безплатна патронажна грижа за всички новородени

Вече и на здравно неосигурените жени трябва да се...

И Манолова тръгна срещу Радев – иска оставката на енергийния му министър

“Изправи се БГ. Ние идваме” поискаха оставката на министъра...

Александър Томов се регистрира за президентските избори

Той и проф. Лъчезар Аврамов са подкрепени от партия...