Италианската полиция с рекорд – спипаха най-голямото заловено количество амфетамини в света (СНИМКИ и ВИДЕО)

Италианската полиция обяви днес, че е заловила рекордните 14 тона амфетамини под формата на 84 милиона таблетки каптагон, произведени в Сирия от групировката „Ислямска държава“ (ИД), предаде Франс прес, цитирано от БТА.

Terrorismo grazie alla 'droga della Jihad', a Salerno sequestrata ...Заловената в пристанището на Салерно, южно от Неапол, пратка е на стойност 1 милиард евро по пазарни цени, се уточнява в комюникето. Италианската полиция подчертава, че това е „най-голямото заловено (количество) амфетамини в световен мащаб“.

Според разследването, наблюдавано от прокуратурата на Неапол, дрогата се е намирала в три подозрителни контейнера, в които имало цилиндри от картон за промишлена употреба и машини.

Blitz finanzieri, sequestrati a Salerno 14 tonnellate di droga ...Във всеки от тези многослойни цилиндри, високи около 2 метра и с диаметър от 1,40 м (вероятно произведени в Германия), са били укрити по около 350 кг таблетки, поставени във вътрешните слоеве, така че да не могат да бъдат засечени със скенер.

На таблетките имало щампа „каптагон“ – медикамент, определян като наркотичен продукт, известен и като „джихадистката дрога“, се уточнява в съобщението.

GdF sequestra a Salerno 14 tonnellate di 'droga dell'Isis ...
„Известно е, че „Ислямска държава“ финансира терористичната си дейност главно с трафик на синтетични наркотици, произведени в Сирия, която по тази причина през последните години се превърна в най-големия производител на амфетамини в света“, подчертава италианската полиция.

Подобни статии

Дончева: Хората от ГЕРБ да се готвят да отговарят за кюлчета и пачки!

Зам.-шефът на парламента Татяна Дончева заплаши пред БНТ, че всички от...

Още в катергорията

Дончева: Хората от ГЕРБ да се готвят да отговарят за кюлчета и пачки!

Зам.-шефът на парламента Татяна Дончева заплаши пред БНТ, че...

Ватиканът притежава над 5000 имота

4051 от притежанията на католическата царква са в Италия,...