Кристалина Георгиева настоява за пандемичен отговор, който да се справи и с климатичната криза

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

„Особено сме обезпокоени, че настоящата криза ще застраши важните печалби, постигнати от развитието през последните години“, добави тя

В сряда управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева призова политиците да използват техния отговор на пандемията от коронавирус за справяне и с климатичните промени, предаде БНР.

„Гледайки напред, провежданите политики трябва да поставят основата на нисковъглеродно и устойчиво възстановяване, което би създало милиони работни места, като същевременно спомогнат за справяне с климатичната криза“, каза тя по време на конференция на Международната организация на труда, предаде Ройтерс.

„Особено сме обезпокоени, че настоящата криза ще застраши важните печалби, постигнати от развитието през последните години“, добави тя.

През миналия месец МВФ прогнозира по-дълбока глобална рецесия, отколкото първоначално се очакваше. Сега фондът очаква спад на глобалния БВП от 4,9% през тази година и загуба на общата продукция в световен план от 12 12 трилиона долара до края на 2021 година.

Най-четени

ОЩЕ В КАТЕГОРИЯТА

Последни новини