Оксфордската ваксина срещу коронавируса премина успeшно през първите тестове

Специалистите са успели да получат доказателства, че ваксината повишава имунитета

Оксфордският университет получи първите положителни резултати от тестове за ваксината срещу новия коронавирус, разработена съвместно с британско-шведската фармацевтична компания „Астра зенека“, съобщи ТАСС, предава БТА.

Специалистите са успели да получат доказателства, че ваксината повишава имунитета. Те ще бъдат публикувани в британското медицинско списание „Лансет“.

Winbet – най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

„Реакцията на имунната система в този случай е свързана както с антитела, така и с Т-клетки (лимфоцити) – каза информиран източник пред телевизия ITV. – Цялото внимание сега е фокусирано върху антитела, но има все повече доказателства, че отговорът на Т-клетките е важен за защита срещу коронавируса.“

В същото време ефективността на ваксината може да бъде установена правилно само в резултат на третия, последен етап на тестване, който се провежда в Бразилия, подчертава ITV. Във Великобритания беше проведена втората фаза на клиничните изпитания на тази ваксина с участието на повече от 10 хиляди доброволци на възраст 56 – 69 години, над 70 години и деца на 5-12 години. През първия етап, проучването обхвана малко над хиляда доброволци на възраст от 18 до 55 години.

На базата на успешните клинични изпитания на оксфордската ваксина „Астра Зенека“ вече е осигурила необходимия капацитет за производство на 2 милиарда дози от нея, след като бъде одобрена.

Подобни статии

10-те страстоубийствени мъжки аутфита

Гледам го, милия, как се гъне да хване очите на едно...

Още в катергорията

10-те страстоубийствени мъжки аутфита

Гледам го, милия, как се гъне да хване очите...

Осъдиха рапъра Ар Кели на 30 години затвор

55-годишният R&B изпълнител бе осъден през септември миналата година...

Бебе оцеля по чудо след падане от балкон (ВИДЕО)

Бебе на една година оцеля по чудо в Турция,...