Оставка! И заради Истанбулската конвенция!

Всички, които работиха за приемането на този антибългарски документ, също дължат на българския народ незабавна оставка, политическа и морална отговорност

Проф. Светлана Шаренкова

Информационните агенции съобщиха, че Полша се оттегля от т. нар. Истанбулска конвенция! Този скандален международен документ е еманация на буржоазно лицемерие и на думи брани жените от насилие, а по същество налага джендър идеологията. Идеология, която учи децата ни, че имат „Родител 1” и „Родител 2”, а не Майка и Баща, така както са отредили Бог и Природа! Конвенция, която пропагандира абсурда, че полът не е биологична реалност, а социална роля, която всеки избира и променя когато пожелае…

Тези постулати, въпреки че противоречат на нормалността, агресивно се налагат като държавна политика в САЩ, Канада и редица развити европейски страни. А дали техните народи жадуват за подобна ерзац идеология? Едва ли! Просто безродните елити изпълняват чужда воля, подкопаваща основите на националните държави! Това е глобалистка идеология, която отклонява вниманието на народите от реалните проблеми и социални теми, за да експлоатира и превръща държавите в безропотен пазар.

Най-отвратително е, че джендърската пропаганда е особено активна сред децата, покварява невинните им души и промива мозъците им. Отрича родолюбието и патриотизма и въздига в култ „сексуалното” самоопределение. Сатанински план, който ще приключи безславно – под тежестта на собствената си морална непригодност и скъсване с реалността.

Това ще стане само по един начин – с връщане към трите фундамента, които направиха Европа велика – християнството, националната държава, социалната държава.

И ето че в Полша, страна с дълбока католическа и патриотична традиция – здравият разум надделява, а Истанбулската конвенция отива в историята. Този псевдодокумент се оказа неефективен – насилието над жени не е изчезнало, но то трябва да се регламентира от националните наказателни закони. Полша защитава своите традиции, като оттегля подписа си от Истанбулската конвенция и поправя една несправедливост. Дано това да направят и други народи, като се събудят от неолибералния махмурлук, наложен им под натиска на Вашингтон и Брюксел.

Нека припомним! През 2018 г. правителството на ГЕРБ прие Конвенцията, (макар и без консенсус). Най-активни в налагането й бяха министърките Екатерина Захариева и Цецка Цачева, премиерът Бойко Борисов, депутатът Цветан Цветанов и председателката на НС Цвета Караянчева, обявила всички противници на Конвенцията за „тъмни сили”. В срамната редичка на челно място бе председателят на ПЕС Сергей Станишев, който подложи БСП на противоуставен натиск да приеме Истанбулската конвенция. За щастие, председателката Корнелия Нинова първа и много категорично се разграничи от Конвенцията. Заедно с нея в безпрецедентна обществена коалиция застанаха Българската православна църква, патриоти, консерватори, православни, католици, мюсюлмани, интелектуалци, граждани, бизнес, синдикати…Срещу Конвенцията застана целокупният български народ!

И народът победи – Конституционният съд отсъди: Истанбулската конвенция противоречи на Конституцията, на изконните православни и духовни традиции и български начин на живот.

Днес актуална тема в обществото е корупцията – пълните с пачки чекмеджета в спалнята на Бойко Борисов, обществените поръчки и бизнес кръгове на ГЕРБ, мимикрията с министерски оставки. Целта на управляващите е ясна – да се запази моделът на превзетата от мутрите и мафията държава.

Но когато младите граждани на България почти месец са на площадите и искат оставката на управляващите – нека напомним и този техен грях – в полза на чужди сили да бъде наложена Истанбулската конвенция.

За това всички, които работиха за приемането на този антибългарски документ, също дължат на българския народ незабавна оставка, политическа и морална отговорност!

Подобни статии

Надежда Нейнски „откри топлата вода“: Хората искат промяна!

Хората започват да си мислят, че няма дясно, няма ляво, а...

Още в катергорията

Надежда Нейнски „откри топлата вода“: Хората искат промяна!

Хората започват да си мислят, че няма дясно, няма...

Проф. Евгений Дайнов: Ще се изправи ли Николов срещу мутрите?

Г-н Николов, искам да поведете война срещу мутрите, със...