Правителството обявява нови социални и икономически мерки

Днес се очаква управляващата коалиция да представи финансови, социални и икономически мерки, свързани с корона кризата. За част от тях ще са необходими и законодателни промени.

Тази заявка направиха миналата седмица лидерите на партиите в коалицията. Някои от приоритетите на Обединени Патриоти ще бъдат изтеглени напред във времето, обяви тогава вицепремиерът Красимир Каракачанов, като посочи сред важните за тях теми възрастните хора, демографската криза и българските общности в чужбина.

След като обяви промените в кабинета, премиерът Бойко Борисов не е имал публични изяви. Той не се яви на гласуването на рокадите в Народното събрание, като от Министерския съвет обявиха, че е под карантина заради положителен тест за коронавирус на началника на кабинета си Деница Желева. Часове по-късно повторният тест на Желева даде отрицателен резултат, а сред всички тествани в Министерския съвет са установени четирима заразени служители, но нито един от тях не е от екипа на премиера.

Каква е тази карантина от 2 часа – няма такава карантина за българските граждани, възмути се тази сутрин депутатът от БСП Георги Свиленски пред Би Ти Ви.

Припомняме смените в кабинета на Борисов:

Досегашният здравен министър Кирил Ананиев се завърна в министерството, където има най-дълъг стаж – финансите. Начело на здравното министерство застана шефът на Александровска болница проф. Костадин Ангелов. Вътрешното министерство пое директорът на ГД „Национална полиция“ Христо Терзийски. Зам.-министър на икономиката Лъчезар Борисов смени Емил Караниколов. Вицепремиерът на „Обединени Патриоти“ Марияна Николова ще съвместява и отговорностите на министър на туризма.

Подобни статии

Радев: Борисов да защити честта на партията си, като се кандидатира за президент

Бойко Борисов да защити честта на партията си като се кандидатира...

Още в катергорията

Иван Гешев напусна дом 5 на резиденция „Бояна”

Главният прокурор Иван Гешев, който близо година и половина...