Премиерът Борисов с митрополит Николай в Пловдив: Без Господа нищо не може да се направи!

Бойко Борисов е на обиколка в Пловдив. Премиерът присъства първо на връчването на бойното и представителното знамена на Съвместното командване на специалните операции и честване празника на гарнизон Пловдив.

„Благодаря ви, че сте тук. Защото, както е казано в Книгата – без Господа нищо не може да се направи. Когато имаме вярата в себе си, сме непобедими. Всички имате жени, деца, родители. Тренирайте, гответе се така, че да останете живи, здрави, крепки. А на медиите ще кажа – не дай Боже, ако нещо някога се случи, войската, на която ще разчитаме, е тази. Да, имаме много скъпи други въоръжени сили, но тези са там, долу, където никой друг не може. Пазете се живи и здрави и честит празник“, заяви Борисов.

След официалната церемония той се отправи към Пловдивската духовна академия и Пловдивската духовна семинария, където бе посрещнат от Пловдивския митрополит Николай. Борисов се черкува и запали свещ в храма на академията, след което разгледа новоремонтираното помещение на обителта и изрази своето задоволство от видяното. Премиерът разгледа и библиотеката на Духовната академия, както и учебните помещения и общежитието на студентите и учениците.

„Благословен бъдете, господин министър-председателю, който сте дошъл в дворите на Пловдивската духовна академия и Пловдивската духовна семинария, за които вие с християнско съзнание и дух мислите и се грижите“, заяви в краткото си слово митрополит Николай. Той сподели удовлетворението си от постигнатото благодарение на помощта и застъпничеството на премиера: „Всичко това за Божия слава и за доброто на нашия народ“.

Борисов благодари за топлото посещение, но напомни и за неизменното задължение в днешния нелек период – да се носят маски. Той припомни, самият е бил „потърпевш“ и си е платил глобата за неносенето на предпазното средство в Рилския манастир.

 

Подобни статии

Още в катергорията