Радев: Главният прокурор избра да брани олигархията, вместо да разкрие злоупотребите ѝ

„Главният прокурор избра да брани олигархията, вместо да разкрие злоупотребите ѝ“.

Това заяви в Пловдив президентът Румен Радев.

„Никакви прегрупирания в кабинета не могат да спасят държавността“, подчерта президентът Румен Радев.

„Младите хора ни върнаха надеждата, защото вече не търпят мизерията и корупцията. Те искат да изгонят мафията от властта и прокуратурата. Няма никакъв смисъл кабинетът да се хвали и да се инати сам пред огледалото“, каза той.

Обявените оставки са прегрупиране, смята той.

Радев е категоричен, че само оставки на правителството и главния прокурор Гешев ще намалят напрежението.

Служебният ми кабинет бил нареден от Шиши? Аз не познавам този Шиши, друг е имал вземане-даване с цения този кръг, подчертава държавният глава.

Според Румен Радев страхът от възмездието и пресичането на изборните манипулации е напълно разбираем. „Той обаче е безвъзвратно закъснял, защото българите вече са на улицата“, посочи Радев.

„Има народи без правителства, но няма правителство без народ. Естественият изход е оставка – никакви прегрупирания вътре в кабинета не мога да спрат тази оставка“, категоричен бе той.

Според президента Радев протестите не са социални, а морални. Той допълни: „Докато чекмеджетата са пълни с пари и пистолети и се пушат пури по късни доби, никакви прегрупирания няма да помогнат“.

В отговор на въпрос дали ще присъства на протеста в Пловдив тази вечер, президентът Радев отговори, че няма да може, защото след Пловдив заминава за Бургас. Но призова протестиращите да продължават с демонстрациите. „Това е единственият начин да си върнем достойнството, трябва да живеем със самочувствието на европейци“, каза президентът.

Запитан дали е готов евентуално да състави служебен кабинет, Румен Радев отговори: „Засега не коментирам, аз на всичко съм готов“.

Две групи се събраха да посрещнат президента Румен Радев в Пловдив – едните започнаха да викат „оставка“, а другите го аплодираха.

С плакати за оставка и импийчмънт противници на президента призоваха Радев да си ходи и скандираха „червени боклуци“ и „анархисти“ по адрес на протестиращите срещу кабинета.

Първата група бе от младежи от ГЕРБ, втората – от симпатизанти на Радев. ГЕРБ-ерите носеха плакати „Фигурант на Божков“, „Резидент разединител“ и „Оставка на Румен Радев“.

Държавният глава е в Пловдив, където беше на посещение в градската художествена галерия. Там той се срещна със студенти от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“.

Подобни статии

Митрофанова: Москва обмисля скъсване на дипломатическите отношения с България

“Когато викат посланика в МВнР и казват, че искат да експулсират...

Още в катергорията

Костадинов: Петков е опасен за управлението на страната, превръща ни в пушечно месо

“Премиерът е заплаха за националната сигурност и моментално трябва...

НАЦИОНАЛНА ТРАГЕДИЯ! Киро скимти пред Митрофанова, моли, тя да оттегли нотата си. Този не знае къде се намира!

След като публикувахме нотата, която руският посланик Еленеора Митрофанова...