Румен Радев: Готов съм със служебен кабинет

„Винаги съм призовавал за спазване на законите, но когато самият министър-председател системно гази законите и Конституцията, какво очаквате от гражданите, които са решили, че повече така няма да живеят. Те искат да си върнат държавата“, каза още президентът Радев

„Точно този разговор ясно показа кой е поръчителят на цялата очерняща кампания, която се води спрямо президентската институция. Жалкото, е че в паническите опити за лично спасение, министър-председателят Борисов завлича цялата своя партия и всички свои съпартийци на дъното. Сега те трябва да носят чуждия позор. Готов съм със служебен кабинет. Моята професия ме е научила да бъда готов“, заяви пред журналисти държавният глава Румен Радев.

Той подчерта, че призивите на премиера за диалог са измами, защото Борисов много говори пред камерите, но по телефона дава съвсем други указания.

„Винаги съм призовавал за спазване на законите, но когато самият министър-председател системно гази законите и Конституцията, какво очаквате от гражданите, които са решили, че повече така няма да живеят. Те искат да си върнат държавата. За протестите – мисля, че преживяваме исторически дни. Тази история се пише от българи от всички възрасти. Набира се огромна обществена енергия и аз не виждам сила, която да им противостои. Този процес е необратим. Всяко упорство на кабинета и на главния прокурор само ескалира кризата. Неслучайно отдавна призовах и Борисов, и Гешев да си подадат оставката“, допълни Радев.

Според него няма друг изход от тази ситуация.

Подобни статии

ПП не пое протегнатата ръка на ДБ, ще се явява самостоятелно на изборите

„Продължаваме Промяната“ ще се яви самостоятелно на изборите на втори октомври,...

Още в катергорията

ПП не пое протегнатата ръка на ДБ, ще се явява самостоятелно на изборите

„Продължаваме Промяната“ ще се яви самостоятелно на изборите на...

Богомил Бонев: Вече е ясно, че ДБ отива под чертата!

Току що съобщиха първите резултати от изборите. ПП ще...

ТРАГЕДИЯ! Заместник на Надежда Йорданова откри арест с гайди и Клайдерман!

Зам.-правосъдният министър Емил Дечев отнесе подигравки заради гайди и...