Сайтът Lupa: Гешев се движи с бронирано Ауди за 1 млн.лева и още два автомобила в ескорт

Колите с допълнителна защита са по-бавни от стандартните модели, тъй като характеристиките им напомнят на тези на танк, а не на автомобил

Иван Гешев вече се придвижва с бронирана лимузина „Ауди“, видя репортер на Lupa.bg. Обвинител № 1 е зорко пазен от Националната служба за охрана. Главният прокурор се придвижва из София с цели 3 коли.

Гешев е ескортиран от бронирано „Ауди“, джип  „Фолксваген Туарег“ и шкода. Предшественикът на Гешев Сотир Цацаров се придвижваше само с джипа, без допълнителна охрана и автомобили. Не така обаче стоят нещата при Иван Гешев, който не се разделя от мощната си гвардия момчета от НСО.

Бронираното „Ауди“ струва над 1 млн. лева, показа проверка на Lupa.bg. Колите с допълнителна защита са по-бавни от стандартните модели, тъй като характеристиките им напомнят на тези на танк, а не на автомобил.

Бронята на колата е тествана от Федералната полиция и е получила възможно най-високите оценки. Автомобилът е способен да предпази пътуващите от огнестрелно оръжие с калибър 7.62 мм и от атака с ръчни гранати, има електрошокова защита в дръжките на вратите и специални гуми, които дори при спукване (или друго сериозно увреждане) продължават да изпълняват функцията си.

Въпреки че обвинител № 1 заяви, че се отказва от услугите на Националната служба за охрана, това явно не се е случило, защото главният прокурор все още е пазен от държавната служба.

Гешев бе засечен близо до дома си, пътувайки към мястото на поредната спецакция. Ден по-рано Lupa.bg засече главния прокурор и кордона му на излизане от резиденция „Бояна“.

Подобни статии

Започна разтоварването на Вера Су

Операцията ще продължи 3, 4 дни Разтоварването на заседналия на 20 септември...

Още в катергорията

Започна разтоварването на Вера Су

Операцията ще продължи 3, 4 дни Разтоварването на заседналия на...

Мустафа Карадайъ от Ловеч: ДПС е символ на демокрацията в България

“Ние сме носител на демокрацията и символ на демокрацията...