СДВР: Имаме изготвен план за обезпечаване на обществения ред на мача за Купата на България

„Финалната футболната среща от турнира за Купата на България е оценена като рискова с висока степен на обществена опасност“

Това каза директорът на столичната полиция старши комисар Георги Хаджиев на брифинг, предаде Агенция „Фокус„.

„СДВР има изготвен план по обезпечаване на обществения ред. В крайна сметка във връзка с предстоящата футболна среща ние сме взели всички мерки за засилено полицейско присъствие както по дейността на придвижващите се групи привърженици около самия стадион преди, по време и след срещата“, подчерта Хаджиев.

„Ангажиментът на самия стадион за спазването на противоепидемичните мерки е на Професионалната футболна лига. Имаме информация, че ще бъдат раздавани маски. Взето е решение през един ред и през седалка да бъдат настаняване футболните фенове“, припомни той.

Всички мерки за превенция, които трябваше да бъдат взети, са взет, каза заместник директорът на столичната полиция старши комисар Антон Златанов.

Той подчерта, че мероприятието е от сериозен мащаб.

„Нашият ангажимент е да опазим обществения ред на територията на града, на страната, тъй като 4000 души пътуват от Пловдив. Цесекари пътуват от цялата страна, за да влязат на стадиона. Влизането на всички тези хора, трябва да става така, че да не се засичат, да няма сбивания“, обясни той.

„Съдействаме на организаторите по всякакъв начин, по входовете, около стадиона. Всеки един зрител ще бъде проверен и от полицейски служители на КПП-тата. След това ще бъде проверен и от стюардите“, подчерта Златанов.

“ Всички мерки за превенция, които трябваше да бъдат взети, са взети. Ние сме орган, който контролира и съдейства, организацията е на Лигата“, добави той.

Подобни статии

Корнелия Нинова става Министър на икономиката и вицепремиер

Динамиката на процесите по сглобяване на новото правителство текат с пълна...

Още в катергорията

Корнелия Нинова става Министър на икономиката и вицепремиер

Динамиката на процесите по сглобяване на новото правителство текат...

Радев ще проведе консултациите с парламентарните групи в понеделник и вторник

Вижте графика:  Президентът Румен Радев обяви графика за консултациите с...