Тойота възобновява производството и на последния си затворен завод – във Венецуела

Водещият японски автомобилостроителен концерн Тойота (Toyota) възнамерява от днес да възобнови производството на всичките си заводи в Япония и в чужбина, които бяха спрени заради пандемията от коронавирус, предаде ТАСС.

Според агенция Киодо днес се очаква да заработи заводът във Венецуела, който е последното предприятие на Тойота, което все още е спряно заради пандемията. По този начин за първи път от пет месеца производството на всички заводи на концерна ще бъде изцяло възстановено.

На 28 май Тойота съобщи за рязко намаляване на обема на производството и продажбите на фона на пандемията. През април световните продажби на компанията са се сринали с 46,3 процента спрямо същия месец на 2019 година, а производството се е свило с 50,8 процента.

Winbet – истинската тръпка от победата! (18+)

ц до 916 000 автомобила. Най-силно пострадаха заводите на Тойота, Хонда (Honda), Нисан (Nissan) и Субару (Subaru) в САЩ, от чиито поточни линии през април не е слязъл нито един автомобил.

В края на 2019 г. Тойота заедно с другите компании от групата Дайхацу (Daihatsu) и Хино (Hino) стана световен лидер в продажбите на нови коли с продадени 10,45 милиона броя леки и товарни автомобили. Продажбите на основния конкурент Фолксваген (Volkswagen) се равняваха на 10,37 милиона броя.

Подобни статии

„Булгаргаз“: Очакваме газовата връзка с Гърция да бъде въведена в експлоатация най-късно до 1 юли

След поредното отлагане на пускането в експлоатация на газопровода IGB, „Булгаргаз“...

Още в катергорията

Икономист: Възможен е нов скок на цените на тока през април

Инфлацията ще се окаже по-сериозен проблем от пандемията, прогнозира...