Виетнам може да приеме състезание от Формула 1 през ноември

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

Гран При на Виетнам беше първоначално насрочено за 5 април в Ханой, но беше отложено заради пандемията от коронавирус

Виетнам може да приеме дебютно състезание от Формула 1 за страната в края на ноември, заяви управляващото заветно на столицата Ханой, след като държавата приближава три месеца без домашен случай на заразен от коронавирус.

Гран При на Виетнам беше първоначално насрочено за 5 април в Ханой, но беше отложено заради пандемията от коронавирус. Организаторите споделиха, че ще следят ситуацията и ще изберат нова дата за състезанието. „Разглеждаме всички възможни сценарии, свързани с вируса, и ще ги обсъждим с организаторите. Надяваме се, че състезанието може да се състои в края на ноември“, разкри президентът на Ханой Нгуйен Дук Чун на среща с представители на медиите, на която бе добит запис от Ройтерс.

Чун не коментира дали е била обсъдена с Формула 1 дата през ноември за състезание. Сезон 2020 във Формула 1 стартира в Австрия в неделя с първоначален календар, който до момента включва осем състезания в Европа, без зрители, до септември, като все още продължава да има несигурност относно това колко състезания ще се проведат.

Благодарение на агресивна и целенасочена тестова програма, и централизирана карантинна система, Виетнам овладя инфекциите до едва 369, повечето от които вече са излекувани. Няма информации за смъртни случаи.

Източник: БГНЕС

Най-четени

ОЩЕ В КАТЕГОРИЯТА

Последни новини