82% от учителите искат нормална учебна година

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

Само 13% от учителите са съгласни на обучение в електронна среда, а 6% са готови на хибридна форма – редовни часове и е-обучение след тях

82% от учителите искат да има редовен учебен процес от следващия месец, а вариантите за хибридна форма на обучение, в която част от децата учат дистанционно категорично се отхвърлят. Това показва анкета сред учителите, проведена от синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“. Много родители настояват да имат избор как децата им да започнат учебната година, но министерството на образованието категорично не подкрепя това и смята, че в интерес на всички е занятията да започнат присъствено. Решение по тези ключови въпроси и протоколи на работа се очакват в следващите дни.

Едва 23% смятат, че училището е сигурна среда. 15.9% смятат, че носи риск за здравето на учители и ученици, 67% – че има „известен риск“, а 9% – че рискът е голям и са готови да не започнат работа. 58% от учителите не са съгласни да има камера със звук в класната стая, за да могат учениците и родителите да ги виждат, за да се обучават в електронна среда в домашни условия, чрез виртуалната класна стая в учебния час, по време на редовния учебен процес. 41% са съгласни на този вариант.

Рамката от правила, която изработва МОН е на финалната права и всяко училище вече работи по аварийни планове в случай на заразен ученик или служител, посочват от образователния синдикат. Оттам уверяват, че се работи за превенция на конфликтните точки, при среща на повече ученици и персонал, заниманията по интереси и компилацията между образователни институции, във връзка с заложените учебни и проектни дейности.

Източник: СЕГА

Най-четени

ОЩЕ В КАТЕГОРИЯТА

Последни новини