Арестуваха мутрата с баровския джип от „Раковска“

От полицията оповестиха, че джипът със софийска регистрационна табела 5252 е обявен за издирване

Столични полицаи са задържали мутрата с баровския джип „Мерцедес“ G класа, който на 19 август умишлено блокира, а след това на два пъти блъсна розов „Ситроен“ на кръстовището на бул. „Цар Освободител“ и ул. „Георги Раковски“. Видеоклип от случката бе излъчен по телевизиите и предизвика ожесточени реакции в социалните мрежи.

Оказа се, че шофьорът на джипа с производствена цена от близо 400 000 лева, е блъснал два пъти малкия „Ситроен“, докато в него на задната седалка се е возело 10-месечно бебе.

„За извършеното от обвиняемия Н. Р. престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода до пет години. След като е изяснена самоличността на агресивния водач – 39-годишен, той е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. На 26 август, Софийска районна прокуратура го е привлякла към наказателна отговорност за престъпление по чл. 325, ал. 3, вр. ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

Предвид високата обществена опасност на деянието, с постановление на прокурор мярката му за неотклонение е удължена до 72 часа. След изтичането й ще бъде изготвено и внесено искане до Софийския районен съд за вземане на постоянна мярка „задържане под стража“ спрямо обвиняемия“, се казва в съощението на СДВР.

От полицията оповестиха, че джипът със софийска регистрационна табела 5252 е обявен за издирване. Возилото е регистрирано като фирмена собственост.

Подобни статии

Невиждан грабеж на непълнолетни и малолетен в центъра на Смолян

Грабеж, за какъвто не се бе съобщавало в последните десетилетия, е...

Още в катергорията

Невиждан грабеж на непълнолетни и малолетен в центъра на Смолян

Грабеж, за какъвто не се бе съобщавало в последните...

Пет вагона горят в депо „Надежда“ в столицата

Пет вагона са се запалили в депо "Надежда" в...

Шестима с обвинение за пране на пари в Сливен

Шест лица са с повдигнати обвинения за пране на...