Борисов: Никога няма да направя коалиция с ДПС, Гешев не е мой избор, ще се мислят варианти кога да си тръгна!

„Аз съм най-проверяваният политик на България!“, заяви още Борисов

„Надявам се да намерим вариант кога да си тръгна. Не искам да съм разделител! Ще обсъждаме още с коалиционните партньори“, заяви Бойко Борисов пред националната среща на ГЕРБ в София Тех парк.

„Блокирате магистрали, защото има магистрали. А преди ги нямаше! Сега може да си „играете“ с метрото, а преди нямаше!“, започна речта си към делегатите Бойко Борисов. А те го посрещнаха със ставане на крака и бурни скандирания. Следва отчет за вдигане на доходите и как България се е справила най-добре с Ковид.

„Аз съм най-проверяваният политик на България! Затова ордите на Бареков и Мая Манолова бяха пред дома ми и сега са там. Усещам напрежение в обществото, защото има искане за справедливост. Не сме издигнали кандидат на ГЕРБ за главен прокурор. Не моят подпис, а на Радев стои под указа за назначаването на Гешев“., каза Борисов и припомни, че 11 пъти е печелил избори. Премиерът не се страхува от служебно правителство, но без НС не могат да се правят промени в законите, да се обявява извънредно положение за ковид, не може да се прави актуализация на бюджета. Премиерът изтъкна и че без НС не могат да се направят промени в Изборния кодекс. „Не желая да бъда разединител на държавата!“, каза Борисов.

„Ние от ГЕРБ не сме правили коалиция с ДПС и никога няма да правим. И с БСП няма да правим. Приемливите ни партньори са Патриотичният фронт и СДС“, подчерта той и обвини Христо Иванов, че връща на власт онези, срещу които се бори.

„Готов съм по всяко време да си тръгна!“ – Ееееее, отвърна публиката. – Не се радвам, като се блокират улиците!  От кой ни е страх? Внимаваме да не обвинят нас за провокатори! Ще предложа варианти – вкл. да си тръгна- – Неееее! – каза публиката. На места има деребеи и да ни се преписват чужди грехове. Имаме всякакви варианти!. Не се опиянявам от масата. Имаме много работа в партия ГЕРБ“. Още днес можех да кажа кога ще напусна, но имам да говоря още с нашите коалиционни партньори. Трябва да запазим стабилността!“, каза Борисов.

На фона на нестихващи протести в цялата страна и с основно искане за оставката на премиера Бойко Борисов, ГЕРБ провежда национална сбирка в София.   В 11:55 Борисов пристигна на откритата сцена на Софиятехпарк. Около 4000 кадри и симпатизанти на ГЕРБ скочиха на крак и започнаха да скандират Бойко, Бойко. В момента се изказват кметове на ГЕРБ, Румен Христов от СДС, евродепутатът Андрей Ковачев и разказват какви големи успехи са постигнали. С подкрепяща реч за управлението се изяви и Красимир Каракачанов. Поантата на изказванията е – единни сме, смели сме, ще победим!

Привърженици на ГЕРБ вече пристигат на място. Протестиращи са блокирали колелото на 4 км и не позволяват от там да минат коли. Демонстрантите викат „Вие сте позор“

Младежи на 17-18 години се опитват да влязат на конференцията и се карат на журналистите да не ги снимат.

Преди месец, когато Борисов даде спешен брифинг заради снимките, а зад него се строиха депутатите и министрите от ГЕРБ, обяснил на приближените си, че снимките са правени миналата година преди евроизборите. Тогава предизборният щаб заседавал в къщата му в Бояна. Сред заседаващите все още бил Цветан Цветанов. Тоалетната в къщата се намирала на втория етаж, където е спалнята. И така Цветанов направил снимките. Никой от присъстващите не апострофирал Борисов как хем има заседание на щаба, хем той „сладко спинка“  и Цветанов го снима. Кадърът с полуголия Борисов е единственият, за който той призна публично, че е истински.

На събитието няма да бъдат допускани журналисти, но се очаква да бъде излъчвано на страницата на ГЕРБ във Фейсбук. Снощи по време на протеста демонстрантите бяха призовани да бъдат около обяд днес около София тех парк, за да посрещнат членовете на ГЕРБ.

Според публикации в социалните мрежи, позоваващи се на официални писма от ГЕРБ, очаква се в София Тех Парк да се събрат кметове на ГЕРБ, областни координатори, депутати.

В анонса до членовете на ГЕРБ е написано, че в столицата трябва да дойдат партийци от цялата страна, като за всяка област има квота за присъстващи, както и график на пристигане. Задължително било да се пътува с автомобили, както и да се спазват противоепидемичните мерки заради коронавируса.

Сайтът „Сега“ е изпратил въпроси на Борисов за сбирката, но до този момент отговор няма.

Подобни статии

Браншова камара “Пътища” обяви готовност за национален протест в сряда

Българска Браншова Камара “Пътища” е в готовност да започне национален протест,...

Още в катергорията