Цветанов: Кадрите с пачките пари в спалнята на премиера са достоверни. Борисов няма да подаде оставка

„Мисля, че днес на Борисов му е важен ден в Народното събрание и той трябва да отиде. Но не знам дали ще го направи. Днешното му отиване в парламента ще е с нежелание“

Това заяви бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов в ефира на сутрешния блок на bTV

По думите на Цветанов ГЕРБ не се чувства достатъчно стабилна, открита и отворена към обществото, защото има дефицит на обществено доверие.

Борисов няма да подаде оставка, но ще бъде в парламента. Аз не ходя на протестите, но мои приятели ходят. Прави впечатление, че този протест не е социален, а виждате, че и много са професионалните общности, които излязоха на протеста. Това означава, че дълбочината на този проблеми Подкрепям исканията за оставка направителството и респективно на министър-председателя, каза Цветанов.

По думите му въпросът с оставката на главния прокурор Иван Гешев трябва да бъде решен с институционален подход.

Бившият втори в ГЕРБ посочи, че не е бил пряк свидетел на личния живот на премиера Борисов. Цветанов каза, че не е посещавал спалнята на премиера и не се е качвал в нея. Мисля, че премиерът трябва да отговори на въпроса дали са достоверни кадрите, на които се виждат пачки с пари и пистолет. По думите му, кадрите с пачките изглеждат достоверни.

Според Цветанов тези кадри са достоверни, а записите са направени от жена, с която премиерът е имал близки отношения.

Цветанов предположи, че гласът от записите, които изтекоха, вероятно е на Борисов.

На записите, които чух, гласът е на премиера, смята той. Според него е имало ситуации, в които е бранел премиера, без да е сигурен, че е прав.

Цветанов каза, че има опити хора, които искат да се присъединят към новия му политически проект са били предупреждавани да не го правят.

Дали Борисов стои зад хора, които не дават на хората да изразят личното си мнение? Говоря за възможността от включване на държавния апарат , заради което хората са притеснени. Ще кажа името на Тодор Тодоров в Силистра. Обажда се на хората и всеки трябвало да си направи равносметка. Във Варна министър Кралев се интересува, кои се срещат с мен. Иска информация за мен, обясни бившият втори в ГЕРБ.

Имам различна ценностна система от Борисов, посочи той. Всеки определя своята ценностна система. Ценностните ни системи с Борисов се разминават, допълни той.

Цветанов обясни и за апартамента си, като каза следното: аз направих замяна на два апартамента и разликата от 39 квадрата беше заплатена с кредит от 100 000 лева, който съм изтеглил. Получава се около 1200 евро на квадрат, като го разделите, стана ясно още от думите на Цветанов. В двата апартамента сега живее Симеон Велков. В момента имотното ми състояние е свързано с това, че имам само едно основно жилище и останалото, което съм имал, съм се освободил от него, подчерта Цветан Цветанов.

Смятам, че на 55 години имам едно основно жилище, което не е нито някаква къща, нито някакъв палат, коментира Цветанов. Той подчерта, че никога не е имал притеснения в тази посока. Цветан Цветанов заяви, че направената ревизия е приключила по начин, който не е открил нищо нередно – нещо, в което Цветанов е бил убеден.

Новата партия на Цветан Цветанов ще се казва „Републиканци за България“. Цветанов, подчерта, че политическата формация ще се позиционира в център-дясно. На 20 август ще има инициативен комитет и тогава ще има повече подробности за политическата платформа на Цветан Цветанов. Той обясни, че партията ще бъде финансирана с дарения, както това се случва с Евроатлантическия център за сигурност, който към момента има около 32 000 лева бюджет от дарения.

Подобни статии

Стоян Мирчев: Спекулираха с „партиите на статуквото“, за да привлекат гласове

Според него ако БСП не участва в промяната, тогава ще трябва...

Още в катергорията

Любен Дилов: В момента правят услуга на ГЕРБ

Правителството произведе много новини, не всичките истински, заяви депутатът „Правят...