Фейсбук премахна публикация на Тръмп за COVID-19

Туитър също отстрани видеото от своята платформа в сряда вечер, след като беше туитван от кампанията на Тръмп, заявявайки, че видеото е „в нарушение на Правилата на Туитър за дезинформация на COVID-19“

Фейсбук премахна видео публикация от личната страница на президента Доналд Тръмп, която включва сегмент от интервю за „Фокс Нюз“, в което той казва, че децата са “почти имунизирани” срещу COVID-19, болестта, причинена от коронавируса, съобщава NBC News, предава БГНЕС.

„Това видео включва неверни твърдения, че група хора са имунизирани от COVID-19, което е нарушение на нашите политики за вредната дезинформация за COVID“, заяви Анди Стоун, говорител на Фейсбук.

Туитър също отстрани видеото от своята платформа в сряда вечер, след като беше туитван от кампанията на Тръмп, заявявайки, че видеото е „в нарушение на Правилата на Туитър за дезинформация на COVID-19“.

Winbet – най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

В интервюто, излъчено в сряда сутринта, Тръмп каза, че децата трябва да се върнат в училище, тъй като са “почти имунизирани” или “практически имунизирани” срещу болестта. Въпреки че са по-малко уязвими, децата всъщност могат да предават болестта на други хора, а някои деца са умрели от нея.

Фейсбук за първи път премахва публикация на Тръмп, свързана с невярна информация за COVID-19. През юни беше премахната публикация от щаба на президента, съдържаща нацистки символи за квалификация на политически затворници през Втората световна война.

Подобни статии

Шарл Мишел приветства единството в ЕС за санкциите срещу Русия заради Навални

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел приветства днес единството в ЕС...

Още в катергорията

Шарл Мишел приветства единството в ЕС за санкциите срещу Русия заради Навални

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел приветства днес единството...

ЕНП ще изключи партията на Орбан

Европейската народна партия (ЕНП) обяви, че унгарската партия ФИДЕС...