Филипините искат да започнат клинични изследвания на руската ваксина срещу коронавирус

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

Русия във вторник даде регулаторно за първата в света ваксина срещу COVID-19 след по-малко от два месеца човешки тестове

Филипините искат да започнат клинични изпитвания за руска ваксина срещу коронавирус през октомври, заяви говорителят на президента Родриго Дутерте.

Очаква се Дутерте да бъде ваксиниран още през май 2021 г. Държавата в Югоизточна Азия трябва да проведе фаза три на клинични изпитвания от октомври до март 2021 г., след като експертите завършат преглед на фази едно и две на изпитанията в Русия през септември, каза на брифинг Хари Роке, говорител на Дутерте.

Русия във вторник даде регулаторно за първата в света ваксина срещу COVID-19 след по-малко от два месеца човешки тестове.

Ваксината, която ще бъде наречена „Спутник V“ в чест на пускането на Съветския съюз на първия в света спътник, е разработена от московския институт „Гамалея“.

Филипинските служители увериха обществеността, че ваксината ще трябва да премине през строг регулаторен скрининг, преди да може да бъде използвана.

Източник: Канал 3

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-четени

ОЩЕ В КАТЕГОРИЯТА

Последни новини