„Хамас“ изстреля няколко ракети като „предупреждение“ към Израел

По-рано имаше престрелка близо до границите на Ивицата Газа, предизвикана от стрелба по работници, които са строели защитна ограда по нея

Палестинската групировка „Хамас“ изстреля няколко ракети в Средиземно море, след престрелки по границата с Ливан в последните дни, според източници в палестинските сили за сигурност и свидетели, пише вестник The Times of Israel, цитиран от Агенция „Фокус„.

Поне девет ракети са били изстреляни в Средиземно море, според журналисти на AFP по крайбрежието в региона, който е под блокадата на Израел от десетилетие.

Силите на Израел твърдят, че блокадата е нужна, за да се предотврати контрабандата на оръжие към групировката „Хамас“ и други терористични организации, които действат против страната.

Ракетите са били „съобщение“ за Израел, с което групировката иска да заяви пред властите, че няма да толерира още дълго блокадата и „агресията“ на страната.

По-рано имаше престрелка близо до границите на Ивицата Газа, предизвикана от стрелба по работници, които са строели защитна ограда по нея.

Атаките на „Хамас“ предизвикаха ответна реакция от страна на израелските сили за сигурност, които нанесоха удари по обекти на групировката в северната част на Ивицата Газа.

Подобни статии

“Хамас” нападна с ракетен обстрел Тел Авив (ВИДЕО)

Пряк свидетел публикува кадри от атаката на палестинците във Фейсбук  Ето какво...

Още в катергорията

“Хамас” нападна с ракетен обстрел Тел Авив (ВИДЕО)

Пряк свидетел публикува кадри от атаката на палестинците във...

Русия гони румънски дипломат

Русия е взела решение да изгони румънски заместник военен...

В Русия подготвят закон, недопускащ до избори привърженици на Навални

Държавната дума - долната камара на руския парламент, ще разгледа...