Корнелия Нинова: ГЕРБ си направиха ритуално самоубийство от страх!

“Българи, с вашите пари премиерът си купува време, за да допълни онова чекмедже”, бе категорична лидерът на БСП

ГЕРБ си направиха ритуално самоубийство от страх!

Така лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира проваленото от управляващото мнозинство заседание на парламента. И обяви, че парламентарната група на левицата ще реши дали отново да поискат заседание на Народното събрание.

Днес имаме поредното доказателство за диктатура в държавата, единственият изход е оставка и избори, изтъкна Нинова.

Българи, с вашите пари премиерът си купува време, за да допълни онова чекмедже, бе категорична лидерът на БСП.

Корнелия Нинова застана пред медиите на извънредна пресконференция в зала „Запад“ на парламента, след като бе провалено поисканото с подписка от БСП заседание на Народното събрание.

Зад Нинова застана цялата група на левицата.

 

„Управляващото мнозинство си направи ритуално самоубийство заради страх от протеста. Българският народ видя нагледно как се руши държавност и как се крадат народни пари.

 

За месец премиерът обеща и раздаде 2 млрд. лв. без план как ще стабилизира икономиката. Българи, с вашите пари премиерът си купува допълнително време, за да си допълни онова чекмедже. И ние от години, както и хората навън, искаме контрол над изпълнителната власт.

 

Бойко Борисов твърдеше до преди седмица, че трябва да остане на власт и да има парламент, който да гласува закони. Днес вече сме и в институционална криза, мнозинството бламира парламента. Държавата е парализирана. Единственият изход е оставка на кабинета и на парламента и нови избори“.

 

Днес имаме поредното доказателство за диктатура в държавата, единственият изход е оставка и избори„, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Нинова подчерта, че за пореден път е бил унищожен парламентаризмът, а премиерът Бойко Борисов е погазил за пореден път върховенството на закона. Лидерът на БСП изтъкна, че министър-председателят днес сам е опровергал твърденията си, че Народното събрание трябва да работи.

„Те не искат институциите да работят. Мнозинството бламира парламента и не даде възможност институцията да си свърши работата. Видяхте какво се случи днес. ГЕРБ и управляващото мнозинство си направиха ритуално самоубийство от страх. Да имаш мнозинство в парламента, да можеш да вземеш всички решения, които искаш, и да не го направиш, показва само едно. Страх от истината, въпросите на опозицията и протеста. Българският народ видя нагледно как се руши държавност и как се крадат неговите пари“, бяха точните думи на Нинова.

„От 4 години искаме върховенство на закона. Искаме прозрачност и борба с корупцията. Няма никой в държавата, особено от управляващите, който да знае прозрачно колко са парите в бюджета, какъв е дефицитът, какъв излишъкът, какви са кредитите. Това искахме да се разбере днес от трибуната на парламента. Няма прозрачност и никакви гаранции за борба с корупцията“, подчерта лидерът на БСП.

Подобни статии

Още в катергорията

Волгин: Пърхаме с мигли и „продължаваме промяната“

Очарованието на ювенилния стартъп, наречен „Продължаваме промяната“, е толкова...