Корнелия Нинова: Готвим се за предсрочни избори

Мнението на социалистите е, че управляващите много закъсняват с мерките срещу икономическата криза, предизвикана от пандемията от Covid-19

“Не допусках, че г-н Борисов ще подаде оставка. Виждам амбицията им да изкарат мандата си докрай. Ние се готвим за предсрочни избори. Позицията ни е непроменена – искаме оставката на кабинета и предсрочни избори”. Това заяви пред БНР лидерът на БСП Корнелия Нинова.

“Оставането им на власт с всеки ден е пагубно за България”, каза още Нинова. По думите ѝ това правителство е делегитимирано и единственият изход от ситуацията са предсрочни избори.

Нинова посочи, че все още няма отговор от председателката на парламента Цвета Караянчева на искането на социалистите за извънредно заседание на Народното събрание, но по неофициална информация ще се свика заседание в четвъртък – 13 август, когато е крайният срок по закон.

Мнението на социалистите е, че управляващите много закъсняват с мерките срещу икономическата криза, предизвикана от пандемията от Covid-19. “Няма никаква стратегия на правителството и мнозинството – потушават напрежението на парче, когато някой бранш се надигне. Това наесен ще се усети много. Оставайки на власт, задълбочават кризата”, заяви Корнелия Нинова и коментира, че ако аргументът им за оставане на власт е, за да дадат решения на кризата, то нека да дават тези решения, което не се случва.

Подобни статии

Алибегов: Преди да спрат бизнеса, трябваше да спрат училищата и детските градини

СЗО каза, че основният развъдник на коронавируса са училищата и детските...

Още в катергорията

Алибегов: Преди да спрат бизнеса, трябваше да спрат училищата и детските градини

СЗО каза, че основният развъдник на коронавируса са училищата...

Кадиев предупреди за изборна търговия с „мъртвите“ души в списъците

Бившият депутат от БСП Георги Кадиев предупреди, че "мъртвите"...

Проф. Светлана Шаренкова приветства посланик Елеонора Митрофанова

Днес Вие ставате част от България като представител на...