Ливанският външен министър подаде оставка

Оставката на Хити е удар по правителството на Диаб, което се опитва да прокарва реформи в момент, когато Ливан е в безпрецедентна финансова криза и коронавирусната пандемия, отбелязва Асошиейтед прес

Ливанският външен министър Насиф Хити подаде оставка и с това стана първият министър от кабинета, подал напуснал поста си на фона на тежката финансова и икономическа криза в Ливан, предаде Асошиейтед прес, цитирано от БТА.

Хити връчи оставката си на премиера Хасан Диаб и напусна правителствената сграда, без да направи изявление.

Той е дипломат от кариерата и стана министър в кабинета на Диаб през януари. Твърди се, че е бил недоволен от действията на правителството и липсата на напредък в реформите. Според местни медии Хити е бил ядосан и от критиките на Диаб по адрес на френския външен министър Жан-Ив Льо Дриан, който бе на посещение в Бейрут миналия месец. Ливанският премиер заяви, че Льо Дриан не е дошъл с нови предложения и не е добре информиран за реформите на ливанското правителство.

Засега не е ясно ще бъде ли приета оставката и дали някой от другите министри ще заеме временно поста му, докато не бъде назначен нов министър.

Оставката на Хити е удар по правителството на Диаб, което се опитва да прокарва реформи в момент, когато Ливан е в безпрецедентна финансова криза и коронавирусната пандемия, отбелязва Асошиейтед прес.

Подобни статии

В Германия се чудят какво да правят с ваксината на AstraZeneca

Ваксината на AstraZeneca продължава да има проблем с имиджа си: на...

Още в катергорията

В Германия се чудят какво да правят с ваксината на AstraZeneca

Ваксината на AstraZeneca продължава да има проблем с имиджа...

Киев иска нова среща на върха с Путин за Донбас

Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба поиска днес...

Навални е изпратен в наказателна колония

Ръководителят на руската Федерална служба за изпълнение на наказанията...