Лукашенко: Нуждаем се от нова Конституция

Президентът на Беларус Александър Лукашенко, изказвайки се в понеделник пред работниците на Минския завод за колесни трактори (MЗKT), заяви, че няма да напусне президентския пост под натиск, но е готов да прехвърли правомощията си едва след приемането на нова Конституция.

„Нуждаем се от нова Конституция. Предложиха ми два варианта. Отхвърлих ги, защото те се различават много малко от съществуващия. Работи се по трети вариант. Елате, седнете и работете върху Конституция, и я внесете на референдум. И ще предам правомощията си по Конституцията. Но не под натиск или чрез улицата “, каза той.

Winbet – победата е на върха на пръстите! (18+)

Лукашенко каза още, че е готов за това, че рано или късно ще напусне поста си. „Разбира се, ще напусна един ден. Или след година или две. Но не можете да дадете тази Конституция на незнайно кого. Защото това ще бъде катастрофа. И от това най-много се страхувам“, каза той.

Лукашенко обясни високия си резултат на президентските избори с факта, че е подкрепен предимно от онези, които взеха участие в предварителното гласуване. Аудио на речта му пред работниците на МЗКТ беше огласено от tut.by.

„80% от гласовете не могат да бъдат фалшифицирани. Колко са дошли по време на предварителния вот? 42%. Моите противници призоваха всички да не отиват [на предварителния вот]. В резултат на това дойде огромното мнозинство от привържениците на президента.“

„Аз съм икономист. Мога да смятам. И виждам кой гласува за мен, а кой не“, добави Лукашенко. „Малко съм обиден, че направих повече за Минск, отколкото за всеки друг, и „получих“. Виждаме области, в които над 50% са срещу мен. Какви са тези области? Новая Боровая, Колодищи, две други области. Знаете ли кой живее там? Какво не направих за тях?“.

Източник: БГНЕС

Подобни статии

На добър път към Победата, господин президент!

Преди пет години, на 4 август 2016 г., вестник ЗЕМЯ беше...

Още в катергорията

На добър път към Победата, господин президент!

Преди пет години, на 4 август 2016 г., вестник...

След самоизолацията Путин отиде на риболов в Сибир

Негов спътник е министърът на отбраната Сергей Шойгу Руският президент...