Мъж провокира умишлено катастрофи на автомагистрала в Германия с ислямистки мотив

Мъж провокира умишлено катастрофи на автомагистрала в Германия с ислямистки мотив, заяви днес германската прокуратура, предаде Асошиейтед прес.

При провокираната вчера от мъжа серия от катастрофи са ранени шестима души, трима от които са с тежки наранявания. Серията от катастрофи наложи цялостното затваряне на една от основните пътни артерии на Берлин.

Според няколко медии извършителят е 30-годишен иракчанин, който крещял „Аллах акбар“, когато слязъл от автомобила, с който блъснал няколко автомобила и мотоциклети на градската магистрала към 18:30 ч. местно време.

„Никой да не се приближава, иначе всички ще умрете!“, крещял мъжът след слизането си от автомобила, като заплашил, че разполага с взривно устройство, пише всекидневникът „Билд“, позовавайки се на очевидци. Той бил задържан, след като на място дошли голям брой служители на реда.

Полицията спряла движението на магистралата за няколко часа, за да провери съдържанието на няколко подозрителни кутии в автомобила на задържания. Нищо подозрително обаче не било намерено в тях при първоначалните проверки, отбелязва Франс прес

Източник: БТА

Подобни статии

ООН: 16 милиона украинци се нуждаят от хуманитарна помощ

По предварителни оценки в Украйна от началото на войната са убити...

Още в катергорията

ООН: 16 милиона украинци се нуждаят от хуманитарна помощ

По предварителни оценки в Украйна от началото на войната...

Лиз Тръс: Трябва да научим уроците си от Украйна и да защитим Тайван

Великобритания трябва да продължи да изгражда търговски връзки с...

Вучич: Искат да прогонят сърбите от Косово

Последните решения на Прищина са взети с цел да...