Природозащитници организират масово плажуване на плажа пред строежа „Алепу“

Кремена Ватева, от гражданската инициатива „Море без бетон“ каза, че по-рано същия ден природозащитниците ще бъдат в парка „Росенец“

Природозащитници организират утре масово плажуване на плажа пред подпорната стена на строежа „Алепу“.

Обектът се намира на брега на морето и попада в едноименната защитена местност.  Гражданското недоволството срещу строежа започна през юни и предизвика няколко мирни протеста в страната.

Кремена Ватева, от гражданската инициатива „Море без бетон“ каза, че природозащитниците ще се съберат на мястото за да напомнят отново за екологичните проблеми – презастрояването по Черноморието, изсичането на горите, багерите в планините, заграбването и унищожаването на природата, което трябва да спре.

Вътева каза, че по-рано същия ден природозащитниците ще бъдат в парка „Росенец“, близо до имота, свързан с почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Призовавам всеки да вземе по един камък от там, за да направим пред подпорната стена на „Алепу“ грамада – подарък от „Росенец“.

„Грамада на гражданското ни недоволство и в знак на желанието ни за законност. Искаме да покажем, че сме непреклонни пред беззаконията не само по морето, а в цяла България. И няма да оставим нещата така“, добави Вътева.

Тя информира, че събитието на „Алепу“ е изцяло гражданска инициатива и ще се проведе с подкрепата на Коалиция „За да остане природа в България“, Сдружение „Да запазим Корал“, Гражданска група „Бетономорие“ и неформални обединения на активни граждани.

Източник: DarikNews

Подобни статии

Надежда Нейнски „откри топлата вода“: Хората искат промяна!

Хората започват да си мислят, че няма дясно, няма ляво, а...

Още в катергорията

Надежда Нейнски „откри топлата вода“: Хората искат промяна!

Хората започват да си мислят, че няма дясно, няма...

Прокопиев: Държавата беше приватизирана от частни интереси на малка група хора

Голямата подмяна е, че държавата беше приватизирана от частните...