Разбиха добре оборудвана наркооранжерия край Пазарджик, арестувани са трима души

Добре оборудвана и прикрита оранжерия за отглеждане на марихуана е открита от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Пазарджик, съобщиха от ОДМВР.

Това е станало вчера по време на специализирана полицейска операция по противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества.

Служители от сектора извършили претърсване в имот в местност край Пазарджик. Там органите на реда открили оборудвана оранжерия за отглеждане на марихуана. Вътре те открили общо 69 стръка канабис във фаза готова за бране и последваща обработка. Общото тегло на иззетия наркотик е близо 80 килограма зелена листна маса.

Съоръжението било добре прикрито далеч от преминаващия наблизо път недалеч от голямо промишлено предприятие. В хода на реализацията са задържани Г.Г. (на 55 г. от пазарджишкото село Синитово), А.Р. (на 33 г. от село Цар Асен) и К.Б. (на 21 г. от Пазарджик).

В къщата на Г.Г., който е стар познайник на криминалистите били открити още три полиетиленови пликчета с близо 51 грама суха листна маса, която също се оказала марихуана. Цялата намерена тревна маса е иззета, а тримата мъже са задържани в ареста за срок от 24 часа. Спрямо тях са образувани досъдебни производства.

Продължават процесуалните действия по документиране на престъпната им дейност под наблюдението на прокуратурата в Пазарджик.

Подобни статии

Спецпрокуратурата и ГДБОП неутрализираха международна група за измами, нанесла щети за 30 млн.лева

На територията на България в процесуално-следствените действия се включиха разследващи екипи...

Още в катергорията

Спецпрокуратурата и ГДБОП неутрализираха международна група за измами, нанесла щети за 30 млн.лева

На територията на България в процесуално-следствените действия се включиха...

Нарязаха гумите на над 21 автомобила в Ловеч

Нарязаха гумите на 21 автомобила в Ловеч. Това се е...