Стотици пред Белия дом поискаха оставката на Тръмп

Стотици протестиращи срещу расизма се събраха пред Белия дом и гневно настояваха за оставката на американския президент Доналд Тръмп, който официално прие номинацията на Републиканската партия да се кандидатира за втори мандат

За по-късно днес американската столица се подготвя за масов протест срещу расизма. Това става дни след като полицай стреля срещу афроамериканеца Джейкъб Блейк, който може да остане инвалид за цял живот. Собственици на магазини трескаво покриват витрините със шперплат в центъра на Вашингтон, където полицейско присъствие е засилено, съобщава АФП, цитирано от БНР.

Очаква се десетки хиляди демонстранти да излязат по улиците на Вашингтон за участие в поход за отбелязване на датата на историческата реч на лидера за граждански права Мартин Лутър Кинг.

„Имам една мечта, някой ден тази нация да се вдигне и да живее според истинското значение на своето кредо: „Приемаме тази истина за даденост: че всички хора са равни.”

Своята знаменита 17-минутна реч на Мартин Лутър Кинг произнаса на днешната дата през далечната 1963 г. на Линкълн Мемориал  пред 200 хиляди души. Именно тази реч става символ на борбата за граждански  права в САЩ.

Подобни статии

Предполагаеми екстремисти от „Ислямска държава“ ca взривили двa пeтрoлни клaдeнeцa

Държaвнaтa пeтрoлнa кoмпaния "Нoрт oйл" в Киркук утoчни, чe cрeщу двaтa...

Още в катергорията

Погребалните агенции в Рим протестират

Грaдcкaтa кoмпaния зa пoгрeбeния и крeмaции признa тaзи ceдмицa,...

Десетки руски бойни кораби в Черно море

 Те ще участват във военно учение Пeтнaдeceт бoйни кoрaбa нa...