Валери Симеонов: Протестите са много малки, никой няма да подава оставка нито сега, нито по-късно, Борисов си остава премиер

„Трябва да се вземат крайни мерки и да се спазва закона. Това е мое мнение. Дали това ще се направи, зависи от МВР“, подчерта зам.-председателят на парламента

Коалиционният съвет приключи и имаме пълно разбирателство. Правителството е стабилно и оставки няма да има. Премиерът на България е Бойко Борисов.

Това заяви Валери Симеонов.

По думите му отговорността на коалиционния кабинет е голяма, тъй като в условията на криза е невъзможно да оставят бъдещето на парламентарната република да се определя еднолично от служебен кабинет на президента, без представителството на народните избраници.

„Политическа криза няма. Протестите представляват само малки маргинални групи, концентрирани основно в София.

Правителството си има програма, има икономическа стратегия. На дневен ред са проблемите за справяне с кризата заради коронавируса. Има и много други приоритети. Така, че трябва да продължим да работим“, отсече Валери Симеонов.

Според него оставки няма да има нито септември, нито октомври. Българските граждани са дали мандат и доверие на демократични избори на този парламент и правителство да решават проблемите на обществото, които в момента заради световната криза с пандемията са много.

На въпроса дали на коалиционния съвет са обсъдили действия срещу незаконните блокади заради жалбите на хиляди граждани срещу тях, Симеонов заяви, че по негово мнение въпросът трябва да бъде категорично решен.

„Трябва да се вземат крайни мерки и да се спазва закона. Това е мое мнение. Дали това ще се направи, зависи от МВР“, подчерта зам.-председателят на парламента и лидер на НФСБ Валери Симеонов.

Подобни статии

Още в катергорията

Полезните идиоти са силно оръжие

Когато видях това ми стана забавно, но впоследствие ме...

Земетресение между Драгоман и Сливница

Слабо земетресение с магнитуд М=2.2 е регистрирано между градовете Драгоман и Сливница. То е регистрирано...