58 ден от протестите в София

58-и ден на антиправителствени протести в центъра на София. Снощи протестиращите блокираха за кратко Орлов мост с контейнери за боклук и палатки и после сами освободиха кръстовището

Днес те заявиха, че до 15 септември, в знак на добра воля, няма да възстановяват блокадите на ключови кръстовища в центъра на София.

Протестът тази вечер е под надслов „Нас не ни е страх“.

В 19:38 ч. протестиращите блокираха бул. „Цар Освободител“, движението по бул. „Дондуков“ към 20 ч. се извършва свободно.

Полицията изгради два пункта за проверка на протестиращи – единият е на ул. „Съборна“, а другият до метростанция „Сердика“.

Организаторите на протеста от т.нар. „Отровно трио“ призоваха всички протестиращи да носят детски играчки в знак на подкрепа към собственика на голяма верига за детски играчки, който по-рано публикува писмо с критики към полицейските действия в нощта на протеста на 2 септември, а часове по-късно започнаха проверки на НАП и Икономическа полиция във фирмата.

„Отровното трио“ призова и парламентарно представените партии да не осигуряват кворум и да не участват в работата на Народното събрание.

И тази вечер на кръстовището на улиците „Леге“ и „Съборна“ има униформени, които проверяват част от хората, отправили се към протеста. Проверяват се и техните чанти и раници.

Официалният час за протеста беше 19 ч. В този час гражданите започнаха да се събират на традиционната локация пред президентството. Ситуацията беше спокойна, без напрежение.

Източник: БНТ 

Подобни статии

Транспортното министерство с репресивни мерки срещу избрани превозвачи

Румен Петков отново настоя за незабавно подновяване на разговорите с „Газпром“....

Още в катергорията

Транспортното министерство с репресивни мерки срещу избрани превозвачи

Румен Петков отново настоя за незабавно подновяване на разговорите...

Петков и транспортния бранш се разбраха, но протестите в сряда остават

Имахме три часа разговор между транспортния бранш и правителството....

Сербезова: До август електронното здравно досие на пациентите ще обхване всички дейности

„Поетапно до месец август електронното здравно досие на пациентите...