Артефактите, иззети от офисите на Васил Божков достигнаха 6 566 (Снимки/Видео)

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

При действията по разследването, извършени в периода от 9 до 14 септември 2020 г. са иззети нови 82 ценни предмета, сред които и ритони с висока културно-историческа стойност

Продължават действията по разследването в сградата на „НОВЕ ИНТЕРНАЛ“ ЕООД на ул. „Московска“ №43, където се намира офисът на Васил Божков.

Прокуратура на Република България
В хода на извършените през август 2020 г. претърсвания в няколко помещения в офиса са иззети нови 234 предмета, притежаващи белезите на движими културни ценности.

Прокуратура на Република България
При действията по разследването, извършени в периода от 9 до 14 септември 2020 г. са иззети нови 82 ценни предмета, сред които и ритони с висока културно-историческа стойност.

Така общият брой на иззетите артефакти достигна 6566, при регистрирани от обвиняемия Божков по реда на Закона за културното наследство общо 212.

Действията по разследването, свързани с изземване на описаните вещи, се извършват при стриктно спазване на процесуалните правила, както и на утвърдените международни практики за опаковане, транспортиране и съхранение на артефакти, с оглед максимално запазване на автентичността им.

Източник: DarikNews

Най-четени

ОЩЕ В КАТЕГОРИЯТА

Последни новини