Цветан Цветанов: Министрите уволняваха по списъци на ДПС

„Хора се уволняваха от министрите в услуга на една или друга политическа сила. ДПС бяха обслужвани с всичките горски в цялата страна. Никой не ги защитаваше освен мен. Премиерът беше разпоредил на Порожанов да се срещне с Мустафа Карадайъ, имаше списък за уволнения, аз спрях този списък“.

Това обяви Цветан Цветанов пред Нова телевизия тази сутрин. В участието си Цветанов – преди най-близкият човек до Борисов, а сега лидер на собствена партия, се описа като дисидент в ГЕРБ, борец срещу едноличното управление на Борисов.

„Ако тези уволнения бяха започнали да се случват, аз щях да направя публичен този разговор. Докато бях в парламента, заедно с колегите, които споделяха тези тревоги, съм се противопоставял на тези безобразия. Аз бях буфер, който понасяше негативите на тези събития“, заяви Цветанов. Той твърди, че не е допуснал да бъде толкова близък до Борисов, че да попадне в скандалите със записите и пр.

Цветанов специално открои вътрешната битка в ГЕРБ с Георги Харизанов – преди съден за злоупотреби като шеф на „Напоителни системи“, а сега смятан за особено близък на Борисов. „Бил съм против влизането на дадени хора в листите на ГЕРБ, защото съм смятал, че те нямат необходимия обществен имидж“, каза по адрес на Харизанов новоизпеченият партиен лидер и разкри, че Борисов е настоявал да го вкара в листите. На Томислав Дончев върна за острите реплики по повод апартамента, че нищо не е свършил за електронното управление.

За себе си Цветанов каза, че е бил всеотдаен и винаги е работил за кауза. „Аз не съм предал ГЕРБ, ГЕРБ предаде ценностите на партията. Предателство е да останеш и да продължаваш да правиш това, което е против твоето усещане и съществуване на политическата сцена“, каза още той. На въпрос има ли пълно с информация чекмедже, поясни, че няма папки и няма информация никъде, освен в главата си. За съмненията в ГЕРБ, че той е правил снимките на премиерското чекмедже, Цветанов заяви: „Не мога да бъда аз, и не може да бъде мъж. Всякакъв режим в пространствата на вилата, достъпът до по-интимната част трябва да е осигурен с разрешение на премиера и на НСО“.

Подобни статии

Лекар ще открие първото заседание на 47-ото Народно събрание (ВИДЕО)

Подготовката за тържественото заседание вече е в ход Броени дни до старта...

Още в катергорията